Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου

Δεύτερο περιστατικό σε λιγότερο από 24 ώρες στα νότια της Κρήτης

επιχείρηση

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 74 άτομα σε σκάφος που έπλεε περίπου 15 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του νησιού και περισυνελέγησαν με ασφάλεια από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, ενώ την όλη επιχείρηση συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό, όταν εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος 6,2 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, στο οποίο επέβαιναν 47 μετανάστες.

 

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Ουρές και ακινητοποιημένα οχήματα στο Ζευγολατιό στην Ολυμπία Οδό – Πάνω από 1.800 οχήματα την ώρα ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Πατρινή γιατρός μιλά για το σοκαριστικό τροχαίο με τον Προαστιακό

Ο καιρός σήμερα 21/4, οι καιρικές συνθήκες για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Τα «χρυσά» καλαμαράκια της Μυκόνου, η απόδειξη που ζαλίζει!

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από 22 έως 25 Απριλίου