Παραδόθηκε ο ένας δραπέτης του Αγρινίου: Τρίτη απόδραση για τον 20χρονο

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον ο ένας από τους δύο δραπέτες που απέδρασαν ανήμερα το Πάσχα από το Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, καθώς παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης συνοδεία του δικηγόρου του. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονα ερωτήματα για τις συνθήκες διαφυγής, ενώ εξελίξεις αναμένονται και για τους δύο αστυνομικούς που διώκονται για αμέλεια.

Ο 20χρονος Ρομά, ένας εκ των δύο δραπετών που απέδρασαν από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας την Κυριακή του Πάσχα, παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αγρίνιο, συνοδεία του δικηγόρου του Χρήστου Τσιμπούκη. Η απόδρασή του είχε σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τόσο του ίδιου όσο και του συνεργού του, εστιάζοντας τις έρευνες στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είχε ασκήσει πίεση στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των δραπετών, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς φέρονται να είχαν ξεκαθαρίσει πως θα παραδοθούν μόνο με παρουσία του γνωστού ποινικολόγου. Τελικά, ο ένας εκ των δύο, από άγνωστο σημείο, παραλήφθηκε από τον Τσιμπούκη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Η συγκεκριμένη παράδοση ενδέχεται να έχει θετική επίδραση στην ποινική μεταχείριση τόσο των δραπέτηδων όσο και των αστυνομικών που κατηγορούνται για την απόδραση, καθώς βάσει νομοθεσίας η εθελοντική επιστροφή επηρεάζει τις δικαστικές εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος έχει στο παρελθόν αποδράσει δύο ακόμη φορές από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου κρατούνταν για άλλες υποθέσεις.

Οι δύο Ρομά είχαν συλληφθεί στις 12 Απριλίου για απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στο Αγρίνιο. Μετά την απόφαση προφυλάκισής τους, κρατούνταν εν αναμονή της μεταγωγής τους στις φυλακές, ωστόσο το Πάσχα κατάφεραν να πηδήξουν την περίφραξη ύψους περίπου πέντε μέτρων των κρατητηρίων και να διαφύγουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Για την απόδραση συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί – ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένας φρουρός – οι οποίοι κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ορισμό δικάσιμου για τις 5 Μαΐου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δραπέτη συνεχίζονται.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη από σεισμό 6,2 Ρίχτερ – Έτρεχαν στους δρόμους οι πολίτες ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Η 6η ΥΠΕ διαψεύδει τον δικηγόρο της Βιβής Λουκοπούλου για την 36ωρη εφημερία

Αποκαρδιωτική η αγοραστική κίνηση το Πάσχα σε Πάτρα και Αίγιο: «Επιτάφιος» για τους εμπόρους…

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» καλεί τον Πελετίδη για το Facebook

Πάπας Φραγκίσκος: Προσευχή από δεκάδες καθολικούς και ορθόδοξους Πατρινούς στον ΙΝ Αγίου Ανδρέα ΦΩΤΟ

Πάπας Φραγκίσκος: Πιστοί από όλη τη Γη στο Βατικανό για το λαϊκό προσκύνημα ΖΩΝΤΑΝΑ

Τραγωδία στον Άγιο Βασίλειο: Ποιος είναι ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Έως και μισή σύνταξη δώρο κάθε Νοέμβριο για 1,5 εκατ. δικαιούχους ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Φραγκίσκου – ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ από το Βατικανό

Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα 23 Απριλίου – Πού θα βρέξει

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολα τα επιδόματα που πληρώνονται έως τις 25 Απριλίου