Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες συλλήψεις μετά το κάλεσμα για διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά
Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι ανήκουν σε αριστερές εξτρεμιστικές οργανώσεις, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Στην Κωνσταντινούπολη δεκάδες άτομα συνελήφθησαν επειδή φέρεται να απηύθυναν κάλεσμα για διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ.
Μετά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013, οι οποίες ξεκίνησαν στην πλατεία Ταξίμ, κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης απαγορεύονται στην πλατεία αυτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι ανήκουν σε αριστερές εξτρεμιστικές οργανώσεις, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, 76 άτομα έχουν συλληφθεί και αναζητούνται συνολικά 84 ύποπτοι.
Τα προηγούμενα χρόνια οι αρχές προχώρησαν σε πολυάριθμες συλλήψεις και συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών σε σχέση με τις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η πλατεία Ταξίμ είναι συμβολικά σημαντική για τα συνδικάτα και την αντιπολίτευση. Συνδικάτα ήθελαν να τιμήσουν την Πρωτομαγιά του 1977, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά μαζικής συγκέντρωσης περίπου 500.000 διαδηλωτών, σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυτική Ελλάδα: Η δημογραφική κατάρρευση φαίνεται στα σχολεία – Λιγότερα κατά 40% τα πρωτάκια
Κρέστενα: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πάτρα – Υπόθεση Κρεμλίδου: Στα δικαστήρια για διαρροή φωτογραφιών από Αστυνομικό
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News