27 χρόνια φυλακή σε Ουκρανό που προσπάθησε να δηλητηριάσει αποφοίτους στρατιωτικής σχολής της Ρωσίας

Ο Γιεγκόρ Σεμένοφ κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας των νεαρών πιλότων. Φέρεται ότι έβαλε δηλητήριο στα γλυκά και τα ποτά που επρόκειτο να καταναλώσουν στη γιορτή για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, το 2023

Ουκρανό

Στη Νότια Ρωσία στρατοδικείο καταδίκασε σε κάθειρξη 27 ετών έναν Ουκρανό, που έχει πάρει τη ρωσική υπηκοότητα, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να δηλητηριάσει νεαρούς αποφοίτους μιας στρατιωτικής σχολής ικάρων κατ’ εντολή των ουκρανικών υπηρεσιών.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, οι υποθέσεις «δολιοφθοράς» ή «κατασκοπείας» υπέρ του Κιέβου αυξήθηκαν ραγδαία στη Ρωσία. Οι δίκες διεξάγονται σχεδόν πάντα κεκλεισμένων των θυρών.


Ο Γιεγκόρ Σεμένοφ, 34 ετών κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας των νεαρών πιλότων. Φέρεται ότι έβαλε δηλητήριο στα γλυκά και τα ποτά που επρόκειτο να καταναλώσουν στη γιορτή για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, το 2023. Καθώς ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «εσχάτης προδοσίας» και της «τρομοκρατίας», καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27 ετών.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Σεμένοφ, που διαφωνούσε με τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, στρατολογήθηκε από τις ειδικές ουκρανικές υπηρεσίες στις αρχές του 2023.
Τα δηλητηριασμένα τρόφιμα παραδόθηκαν στους αποφοίτους αλλά το σχέδιο απέτυχε επειδή οι συμμετέχοντες στη γιορτή της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας του Αρμαβίρ «υποψιάστηκαν» πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Παρέδωσαν τα τρόφιμα και το αλκοόλ στις Αρχές και ο ύποπτος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2023, ανέφερε η εισαγγελία.

Ο Γιεγκόρ Σεμένοφ κατάγεται από τη Μελιτόπολ, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας την οποία κατέλαβε ο ρωσικός στρατός. Πήρε τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιούλιο του 2022.
Οι ουκρανικές αρχές καταγγέλλουν ότι η Ρωσία πιέζει τους κατοίκους των ουκρανικών περιοχών που ελέγχει να πάρουν τη ρωσική υπηκοότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ναυτικό δυστύχημα: Ο «νεκρός τομέας στον καταπέλτη», τι υποστήριξε ο οδηγός της νταλίκας ΒΙΝΤΕΟ

BINTEO από την επίθεση τρόμου στα Εξάρχεια: Την έριξε κάτω και φώναζε «σεξ» μπροστά στην αδερφή και τη φίλη της

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα: Μάχη με τις φλόγες τη νύχτα, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια ηλικιωμένοι κάτοικοι ΒΙΝΤΕΟ

Δυτική Ελλάδα: Η δημογραφική κατάρρευση φαίνεται στα σχολεία – Λιγότερα κατά 40% τα πρωτάκια

Κρέστενα: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πάτρα – Υπόθεση Κρεμλίδου: Στα δικαστήρια για διαρροή φωτογραφιών από Αστυνομικό