Βατικανό: Μαύρος καπνός ξανά από την Καπέλα Σιξτίνα – Συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα το Κονκλάβιο, αγωνία για την εκλογή του νέου Πάπα
Για τρίτη φορά χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε η σημερινή ψηφοφορία στο Βατικανό, με το Κονκλάβιο να παραμένει σε εξέλιξη και τους πιστούς να αναμένουν την εκλογή του νέου Ποντίφικα με κομμένη την ανάσα.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η τρίτη ψηφοφορία του Κονκλαβίου για την ανάδειξη του νέου Πάπα, εντείνοντας την αγωνία των χιλιάδων πιστών που έχουν κατακλύσει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, αλλά και των εκατομμυρίων Καθολικών σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.
Οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Μέχρι στιγμής, παρά τις διαδοχικές ψηφοφορίες, δεν έχει υπάρξει λευκός καπνός από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Βατικανού, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα δύο ψηφοφορίες, στις 18:30 και στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Λευκός ή μαύρος καπνός θα φανεί μόνο μετά τις δεύτερες πρωινές και απογευματινές ψηφοφορίες – δηλαδή γύρω στις 12:00 και 19:00 ώρα Ιταλίας.
Αν ωστόσο υπάρξει εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία κάθε κύκλου, ο λευκός καπνός θα φανεί αμέσως και θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας, καθώς και την επίσημη ανάδειξη του νέου Ποντίφικα.
Την ίδια ώρα, η πλατεία του Αγίου Πέτρου παραμένει κατάμεστη από πλήθος κόσμου που περιμένει τη στιγμή της ανακοίνωσης. Εικάζεται ότι, μόλις φανεί ο λευκός καπνός, περισσότεροι από 200.000 πολίτες θα συρρεύσουν στην περιοχή, με την Ιταλική Πολιτική Προστασία να έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο διαχείρισης της κοσμοσυρροής.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και εκλεγεί ο νέος Πάπας, θα αποδεχτεί επισήμως το αξίωμα, θα επιλέξει το παπικό του όνομα και θα εμφανιστεί στον εξώστη της Βασιλικής για να χαιρετήσει το πλήθος.
Καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, αυξάνονται οι πιθανότητες να προκύψει εκλογή είτε το βράδυ της Πέμπτης, είτε κατά τη νέα πρωινή συνεδρίαση της Παρασκευής. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον κορυφώνεται, με τον κόσμο να κρατά την ανάσα του για τη στιγμή που θα ακουστεί το ιστορικό: «Habemus Papam».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News