Ρουβίκωνας: Μαζικές προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ για την παρέμβαση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
Δεκάδες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία.
Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (1/6) η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αυτή τη φορά στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Παλαιό Ψυχικό. Η παρέμβαση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, σε συνέχεια των εντεινόμενων επιχειρήσεων και της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας που επιτηρούν την πρεσβεία κινητοποιήθηκαν άμεσα, προχωρώντας σε μαζικές προσαγωγές. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, 57 άτομα οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως δεν υπήρξε εισβολή εντός του χώρου της πρεσβείας, αλλά παρουσία έξω από το κτίριο, συνοδευόμενη από συνθήματα και υλικά προπαγανδιστικού χαρακτήρα, χωρίς να υπάρξει αναφορά σε υλικές ζημιές.
Να σημειωθεί ότι η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει τεθεί σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης από τις αρχές, λόγω των εντάσεων που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και των αντίστοιχων διαδηλώσεων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πάνε ΑΤΜ οι συνταξιούχοι
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Ο διαχρονικός Καραγκιόζης από το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Voucher Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Τα 9 «κρυφά» λάθη που πετούν έξω τους γονείς
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Δύο ακόμη ομάδες φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία
