Ξεκίνησε η δίκη Ιμάμογλου: «Είμαι στο κελί επειδή νίκησα τρεις φορές αυτούς που θέλουν την Κωνσταντινούπολη»

Η υπόθεση προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας

Ιμάμογλου

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε χθες η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, δημάρχου Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή του εισαγγελέα. Ο ίδιος δηλώνει πως διώκεται πολιτικά, εξαιτίας της εκλογικής του νίκης.

«Είμαι στο κελί επειδή νίκησα τρεις φορές αυτούς που θέλουν την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Τουρκία: Οι δικηγόροι του Ιμάμογλου κατέθεσαν έφεση για την κράτησή του

Βασικά σημεία της απολογίας του:

  • Αμφισβητεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και «ψέματα των ψευτών».
  • Κατήγγειλε δικαστική παρενόχληση και ψυχολογικά βασανιστήρια: «Είμαστε αιχμάλωτοι με τα ψέματα ανθρώπων που οι ίδιοι είναι επαγγελματίες ψεύτες και εγκληματίες».
  • Ανέφερε ότι κρατείται από τον Οκτώβριο, μαζί με συνεργάτες του, και ότι γίνονται προσπάθειες διάσπασης μέσω μεταγωγών σε μακρινές περιοχές.
  • Υπερασπίστηκε το έργο του ως δήμαρχος, λέγοντας ότι υπηρέτησε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής ή εθνοτικής ταυτότητας.

Η υπόθεση προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας, καθώς ο Ιμάμογλου θεωρείται ένας από τους κύριους αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των μελλοντικών εθνικών εκλογών.