Ανακάμπτουν οι Ουκρανοί στον πόλεμο-Στέλνει στρατιώτες η Β. Κορέα

Ανακάμπτουν οι Ουκρανοί στον πόλεμο-Στέλνει στρατιώτες η Β. Κορέα

Ο Ουκρανικός στρατός ανακάμπτει σε ορισμένα σημεία και αυτή την εβδομάδα  ανέσχεσε την προέλαση των Ρώσων στρατιωτών στη μεθοριακή επαρχία Σούμι.

«Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στις μεθοριακές περιοχές της επαρχίας Σούμι έχει ανασχεθεί και η γραμμή του μετώπου έχει σταθεροποιηθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σίρσκι, έπειτα από επίσκεψή του στην περιοχή.

Παράλληλα ο Σίρσκι ζήτησε «να επιταχυνθεί σημαντικά» η κατασκευή οχυρωμάτων σε αυτή την επαρχία.

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να στείλει επιπλέον στρατό

Στο μεταξύ, βουλευτές της Νότιας Κορέας, επικαλούμενοι στοιχεία από την υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, δήλωσαν σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να στείλει επιπλέον στρατιώτες στη Ρωσία μέσα στo καλοκαίρι, ενώ πρόσθεσαν ότι η Πιονγκγιάνγκ εξακολουθεί να παρέχει όπλα στη Μόσχα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Κορέας (NIS) εκτιμά ότι η Ρωσία ενδέχεται να προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, δήλωσε ο βουλευτής Λο Σέονγκ- Κουέουν σε δημοσιογράφους έπειτα από μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επιπλέον βορειοκορεατικά στρατεύματα ενδέχεται να σταλούν στη Ρωσία «ήδη τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Ο Λι επεσήμανε ότι σε αντάλλαγμα για την αποστολή πυρομαχικών για το πυροβολικό και πυραύλων στη Ρωσία, η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να λαμβάνει τεχνικές συμβουλές για την εκτόξευση δορυφόρων και για συστήματα καθοδήγησης πυραύλων.