Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήσεις και δικογραφίες για κλοπές σε Τούμπα, Θερμαϊκό και Καλαμαριά
Στο πλαίσιο εντατικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, ταυτοποιήθηκαν δράστες για δεκάδες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, παραλίες, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι σχετικές δικογραφίες υποβάλλονται στον Εισαγγελέα.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση κλοπών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να προχωρά στη σχηματοποίηση δικογραφιών εις βάρος ατόμων που εμπλέκονται σε σωρεία αδικημάτων.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας–Τριανδρίας προχώρησαν στη σχηματοποίηση δικογραφίας κατά 42χρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για έντεκα περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ 8 και 27 Μαΐου 2025. Ο δράστης φέρεται να απέσπασε συνολικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 3.500 ευρώ.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Θερμαϊκού ταυτοποίησαν 27χρονο που κατηγορείται για επτά περιπτώσεις κλοπών στην παραλιακή ζώνη της Επανομής, κατά το διάστημα Ιούλιος–Σεπτέμβριος 2022. Οι αφαιρεθείσες περιουσίες περιλάμβαναν ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και το ποσό των 1.500 ευρώ.
Στην Καλαμαριά, εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής από δημόσιο νοσοκομείο και δημόσια υπηρεσία, με τη Δίωξη να σχηματίζει ξεχωριστές δικογραφίες κατά τεσσάρων ατόμων. Επίσης, καταγράφηκε και μία περίπτωση αποδοχής και διάθεσης προϊόντος κλοπής. Τα περιστατικά σημειώθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2024, με την εκτιμώμενη ζημία να αγγίζει τα 760 ευρώ.
Όλες οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τις σχετικές δικογραφίες να υποβάλλονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News