Αίγιο – ΑΕΙ Φυσικοθεραπεία: Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί βουλευτές και Περιφερειάρχη να συστρατευθούν

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο (12μμ) στο «Πολύκεντρο», για το θέμα του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας, θα κληθούν όλοι οι βουλευτές Αχαϊας και ο περιφερειάρχης.

 

ΑΕΙ

Συνεχίζει τη διεκδίκηση της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, ο Δήμος Αιγιάλειας, με τη διαδημοτική σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να καταλήγει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο (12μμ) στο «Πολύκεντρο» , στην οποία θα κληθούν όλοι οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης.

Στόχος είναι να αναλάβουν αυτοί την πολιτική «ευθύνη» και πρωτοβουλία, μετά την αδυναμία συνάντησης αντιπροσωπείας της πόλης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρότι ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης επιχείρησε να κλείσει ραντεβού με την υπουργό, αλλά και ο Ιάσονας Φωτήλας ενημέρωσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη, η κατεύθυνση είναι η διοργάνωσης νέας κινητοποίησης από τον Δήμο και τοπικούς φορείς. Πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου για διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, δεν θα περπατήσει, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στη Βουλή.

Ο κ. Καλογερόπουλος, παραδέχθηκε ότι η κ. Κεραμέως δείχνει να ‘χει πάρει ήδη την απόφαση για μεταφορά του Παραρτήματος Αιγίου στο Ρίο (από 1η Σεπτεμβρίου 2022) και σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημίωση από το Πανεπιστήμιο για μη υλοποίηση της δέσμευση του πρώην ΤΕΙ περί λειτουργίας 4 Σχολών στον παραχωρημένο δημοτικό χώρο της παλιάς Χαρτοποιίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία Εκπτωτικού Οδηγού για τους φοιτητές στα καταστήματα της πόλης!