Ευρωπαϊκή Ενωση: Ετοιμη να πλήξει τις ΗΠΑ με κατάλογο δασμών ύψους 21 δισ. ευρώ
Ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει από την 1η Αυγούστου δασμούς 30% στις εισαγωγές από το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κατάλογο δασμών ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα έχει ήδη ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει από την 1η Αυγούστου δασμούς 30% στις εισαγωγές από το Μεξικό και την ΕΕ, αφού εβδομάδες διαπραγματεύσεων με μείζονες εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε μια συνολική συμφωνία.
Ο Ταγιάνι δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Il Messaggero ότι, για να βοηθήσει την οικονομία της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εξετάσει ένα νέο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» με αγορά ομολόγων και περισσότερες μειώσεις επιτοκίων.
Πηγή: ΑΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συλλογή ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας ΦΩΤΟ
Πώς καθαρίζεις ξεραμένα λίπη από τον φούρνο
Η OpenAI παρουσιάζει το LifeVal και δοκιμάζει την AI σε καθημερινές εργασίες που μας απασχολούν
Ένα σχολείο για όλους: Mια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με τη Δρ Δανάη Δεληγιώργη
Πώς καθαρίζεις το πιστολάκι μαλλιών σωστά
