Πάτρα: Νεκροψία για τον Νίκο Λυμπερόπουλο την Μ. Εβδομάδα

Σε νεκροψία – νεκροτομή θα υποβληθεί τελικά η σορός του 41χρονου Νίκου Λυμπερόπουλου από τον Πύργο, ο οποίος πέθανε στις 30 Μαρτίου νοσηλευόμενος με covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης.

Το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας συνεδρίασε χθες μετά από ολιγοήμερη αναβολή, για να εξετάσει το αίτημα που είχε υποβάλει η οικογένεια του θανόντος και όπως ενημερώθηκε προφορικά ο δικηγόρος της Νίκος Αντωνιάδης, έγινε δεκτή η πρόταση του εφέτη εισηγητή και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε στην «Π» ότι υπάρχει επικοινωνία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ώστε να προσδιοριστεί ο χρόνος της νεκροψίας – νεκροτομής, πιθανόν τη Μ. Δευτέρα, παρουσία και του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θανόντος.

Να σημειωθεί ότι λόγω αντικρουόμενων δικαστικών εισηγήσεων και αποφάσεων μεταξύ των αρμόδιων δικαστικών υπηρεσιών, η σορός του Νίκου Λυμπερόπουλου παραμένει σε νεκροθάλαμο από τις 30 Μαρτίου, εν αναμονή νεκροψίας – νεκροτομής, με την οικογένειά του, να εγείρει θέματα ως προς τη νοσηλεία του.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι είναι εσφαλμένη η αντίληψη σύμφωνα με την οποία η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, αρνήθηκε να δεχθεί αίτημα της οικογένειας για νεκροψία νεκροτομή του 41χρονου, επειδή νοσηλευόταν με covid-19. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί νεκροψία – νεκροτομή γίνεται μόνο όταν δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου του εκλιπόντος.

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι απαραίτητη δικαστική απόφαση, η οποία βγήκε οριστικά μόλις χθες από το Συμβούλιο Εφετών.

του Σ. Παπανδρέου