ΟΠΕΚΕΠΕ: Πέρασε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
Συνολικά ψήφισαν 258 βουλευτές από τους οποίους 166 ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 92 ψήφισαν κατά ενώ κανείς δεν ψήφισε παρών
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη βουλή για την πρόταση 60 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολούθησε η ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία.
Συνολικά ψήφισαν 258 βουλευτές από τους οποίους 166 ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 92 ψήφισαν κατά ενώ κανείς δεν ψήφισε παρών.
Η συζήτηση κράτησε 12 ώρες και έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι το πλεονέκτημά του είναι η εντιμότητά του.
Οι τόνοι ανέβηκαν και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία ο πρωθυπουργός είπε «μην γκαρίζετε».
Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μόνη ενδεδειγμένη λύση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η Εξεταστική, τονίζονται ότι είναι άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών.
ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αποχώρησαν και δεν έδωσαν το «παρών» στην ψηφοφορία.
Την Τετάρτη (30/7/25) θα γίνει η συζήτηση των δύο προτάσεων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά για Προκαταρκτική Επιτροπή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι σημαίνει όταν επιλέγουμε να φοράμε μόνο μαύρα ρούχα;
Σπουδαία κίνηση για τον ΝΟΠ, κράτησε την Κατερίνα Ζαφειράκη
Sony και Warner κατά Anthropic: «Η μεγαλύτερη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστορία»
Σχολεία: Ένα μόνο τριήμερο φέτος. Όλες οι γιορτές και οι αργίες
Νεπάλ: Θαύμα από 6χρονη που διεσώθη στα ερείπια μετά από 60 ώρες!
