«Τους έκοβαν τα γεννητικά όργανα», στρατιώτης στην Ουκρανία επέζησε με κομμένο λαιμό για 5 μέρες μετά από ρωσικά βασανιστήρια
Ο 33χρονος υπηρετούσε σε μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς που πολεμούσε στο μέτωπο του Ποκρόφσκ στην ανατολική πλευρά της πατρίδας του, η οποία δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις
Στην Ουκρανία μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του πολέμου είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, στην οποία ένας Ουκρανός στρατιώτης κατάφερε να επιζήσει με κομμένο λαιμό για πέντε ημέρες, γλιτώνοντας βέβαιο θάνατο.
Τί θα κάνουν οι Γάλλοι με τον Μπαϊρού; «Η επιλογή σήμερα είναι χάος ή ευθύνη»
Ειδικότερα, ο 33χρονος Ουκρανός στρατιώτης υπηρετούσε σε μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς που πολεμούσε στο μέτωπο του Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και ο Βλάντισλαβ, όπως ονομάζεται ο Ουκρανός στρατιώτης, θέλησε να σώσει μερικούς συμπατριώτες του από την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Ωστόσο, στην πορεία αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε με άλλους αιχμαλώτους πολέμου σε ένα υπόγειο.
Εκεί, υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια από Ρώσους στρατιωτικούς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο ημερολόγιό του: «Σε κάποιους έβγαλαν τα μάτια, σε άλλους τους έκοψαν τα χείλη και τα γεννητικά όργανα και σε άλλους τα αυτιά και την μύτη».
Ο Βλάντισλαβ υπέστη τις ίδιες ακραίες βιαιότητες αφού του έκοψαν τον λαιμό και στην συνέχεια οι Ρώσοι τον πέταξαν σε έναν λάκκο, πιστεύοντας ότι ο Ουκρανός στρατιώτης θα ξεψυχούσε σε λίγα λεπτά.
Όμως, ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και παρά τα φρικτά τραύματά του, κατάφερε να σηκωθεί αιμορραγώντας και για τις επόμενες πέντε ημέρες σερνόταν προς τις ουκρανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να τον εντοπίσουν και να τον μεταφέρουν εκτάκτως σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Πλέον, ο 33χρονος Βλάντισλαβ βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενός περιφερειακού νοσοκομείου στο Ντνιπροπετρόφσκ και όπως αποκαλύπτει η σύζυγός του στον ουκρανικό ιστότοπο Suspilne, ανυπομονεί να δει την 4χρονη κόρη του, ενώ σκέφτεται να επιστρέψει στα πεδία των μαχών για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του.
Από την άλλη, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Βλάντισλαβ δηλώνει συγκλονισμένος από το θάρρος και την δύναμη ψυχής του Ουκρανού στρατιώτη:
«Όταν τον έφεραν είχε χάσει πολύ αίμα, οι πληγές του άρχισαν να σαπίζουν. Όταν σου κόβουν το λαιμό, όταν κάποιος αιμορραγεί, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες. Όμως πάλεψε μέχρι το τέλος και ξέρετε, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ότι ήταν σίγουρος μέχρι το τέλος ότι όλα θα πάνε καλά.
Οι γιατροί μας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι ο Βλάντισλαβ θα μπορέσει να μιλήσει ξανά και να αναπνέει μόνος του. Σε 11 χρόνια πολέμου, αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο τραυματισμό σε αυτήν την ιατρική εγκατάσταση».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Διήμερο πολιτισμού, ιστορίας και γλεντιού από τον Φιλοδασικό Σύλλογο ΦΩΤΟ:
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Ζώδια σήμερα 24/8: Ημέρα θεραπείας, συγχώρεσης και λύτρωσης!
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
