Υπόθεση εκβιασμού Κοροβέση: Αρχισαν οι καταθέσεις
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2026.
Οι καταθέσεις αφορούσαν περιστατικά που σχετίζονται με τον δεύτερο κατηγορούμενο, και έναν στενό συνεργάτη του κ. Κοροβέση. Πρώτος εξετάστηκε ένας διανομέας σε καφέ που ανήκει στον 45χρονο κατηγορούμενο και ο οποίος περιέγραψε τη γνωριμία του με τον Κοροβέση τον Φεβρουάριο του 2024 και τις τρεις συναντήσεις που είχαν. Στην τρίτη συνάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης φέρεται να του εκμυστηρεύτηκε προσωπικές πληροφορίες, που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις που είχε με τον πρώτο κατηγορούμενο. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την υπεράσπιση, αποτέλεσε αφορμή για την απόπειρα νομικής ενέργειας κατά του θύματος για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως η παραπάνω προσωπική αποκάλυψη χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για την εκβιαστική πράξη, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 36χρονου και ενός δικηγόρου με 13.000 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα και προέρχονταν από την παράνομη πράξη.
Ενας ακόμα μάρτυρας, συνεργάτης του Κοροβέση, περιέγραψε τη συνεργασία του από το 2019 με τον αντιπεριφερειάρχη και ανέφερε πως ο Κοροβέσης του είχε μεταφέρει απειλητικά μηνύματα από έναν χρήστη με το όνομα «Gossip». Μάλιστα, ο συνεργάτης κατέθεσε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο αποστολέας των μηνυμάτων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του Κοροβέση εκείνη την περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι ο αντιπεριφερειάρχης ήταν καταβεβλημένος και αδυνατούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2026.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
