Black Friday: Υποτονική η κίνηση στην Πάτρα

Τα σημάδια δείχνουν πως ο τζίρος της Βlack Friday 2021, στην Πάτρα, θα είναι κατώτερος του τζίρου του 2019, ενώ το πόσο, θα φανεί στο ταμείο τέλη της εβδομάδας.

Black Ενδεικτική η εικόνα, χθες το απόγευμα, έξω από δύο γνωστές αλυσίδες

Υποτονική ήταν η κίνηση, χθες το πρωί, στην αγορά της Πάτρας, για την ημέρα προσφορών «Black Friday, αφού οι περιορισμοί και τα μέτρα ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, λόγω κορονοϊού, ο άστατος καιρός και οι ελλείψεις προϊόντων σ’ όλη την αγορά, δημιούργησαν ένα μίγμα που επηρέασε αρνητικά το περιβάλλον του φετινής εκπτωτικού θεσμού.

ΜΙΚΡΕΣ ΟΥΡΕΣ

Μικρές ουρές παρατηρήθηκαν έξω από μεγάλα καταστήματα, αλλά κι αυτό λόγω του ελέγχου που γινόταν από υπαλλήλους για τα πιστοποιητικά των πελατών.
Ενας ακόμα λόγος που φέτος δεν επαναλήφθηκαν οι σκηνές συνωστισμού παλαιότερων ετών, είναι ότι, από την περσινή καραντίνα, οι καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές αγορές, οι οποίες όπως λένε παράγοντες του εμπορίου, φέτος πήγαν πολύ καλύτερα και πήραν την μερίδα του λέοντος.

 

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μάλιστα, στο διαδίκτυο γινόταν όλη την εβδομάδα ένας πραγματικός αγώνας ταχύτητας για να προλάβει κάποιος καταναλωτής να κατοχυρώσει εγκαίρως το προϊόν που είχε επιλέξει και να το παραγγείλει. Επειδή τα διαθέσιμα προϊόντα φέτος ήταν λιγότερα λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα, οι πραγματικές ευκαιρίες εξαφανίζονταν κυριολεκτικά στο λεπτό.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Τα προϊόντα που γνώρισαν και φέτος την μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και που προσελκύουν πάντα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ήταν οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα smartphones, τα laptops, παιχνίδια, λευκές συσκευές, έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού.

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φυσικά, και τα τοπικά εμπορικά καταστήματα αξιοποίησαν το γενικότερο κλίμα και έκαναν τις δικές τους προσφορές. Οι προσφορές σε προϊόντα ήταν ικανοποιητικές, όμως φέτος δεν έτυχαν ιδιαίτερης ζήτησης, όπως στην προ κορονοϊού εποχή.
Οι έμποροι υπολόγιζαν πολύ στη χθεσινή ημέρα για να πάρουν μια ανάσα, όπως έλεγαν, για να συνεχίσουν προς την εορταστική περίοδο, δηλώνοντας αισιόδοξοι.