Πάτρα: Αυτοπυρπολήθηκε ο 57χρονος πολυεγκαυματίας -Φωτογραφίες από τη γκαρσονιέρα

Πάτρα: Αυτοπυρπολήθηκε ο 57χρονος πολυεγκαυματίας -Φωτογραφίες από τη γκαρσονιέρα

Τέλος στη ζωή του φέρεται πως επιχείρησε να δώσει, ο 57χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε χρησιμοποιώντας βενζίνη (!).

Παρελήφθη με εκτεταμένα εγκαύματα από την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, από την γκαρσονιέρα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Αϊδινίου 6, στην πλατεία Μαρούδα και συνοδεία γιατρού διεκομίσθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εκεί, διαπιστώθηκε πως φέρει εγκαύματα 4ου βαθμού σε όλο του σώμα και διασωληνώθηκε με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.

 

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Κατά την αυτοψία στον χώρο, οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, βρήκαν στο κρεβάτι του ένα μπιτόνι 4 λίτρων με το εύφλεκτο υλικό και δυο αναπτήρες. Ευρήματα που οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας

Σενάριο, που φέρεται να ενισχύεται και απ’ όσα ανέφερε οικείο πρόσωπο του 57χρονου στις ανακριτικές αρχές. Κατά δήλωσή του, ο άνδρας πατέρας τεσσάρων παιδιών που διέμενε μόνος του, αντιμετώπιζε ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Το τελευταίο διάστημα -περίπου δυο μήνες- είχε σταματήσει να λαμβάνει τη θεραπευτική του αγωγή.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

«Ακουσα κάτι σαν παρατεταμένο σφύριγμα, μετά ένα θόρυβο σαν έκρηξη και ταυτόχρονα αισθάνθηκα για δευτερόλεπτα να κουνιέμαι σα να έκανε σεισμό», περιγράφει στην «Π» νεαρός ένοικος διαμερίσματος. Το δωμάτιο του γειτνιάζει με τη γκαρσονιέρα του 57χρονου. «Πήρε φωτιά, μόνος του έμενε. «Ανοίξαμε την πόρτα και είδαμε μαύρους καπνούς, όχι φωτιά. Ενημερώσαμε αμέσως την Πυροσβεστική», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. «Το στρώμα είναι λιωμένο, το κρεβάτι λιωμένο», ανέφερε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος του 4ου ορόφου.

ΧΡΟΝΙΚΟ

Στις 14.40 χθες το μεσημέρι το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση για έκρηξη σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Μαρούδα και σήμανε συναγερμός. Δέκα άνδρες με 4 οχήματα και ένα κλιμακοφόρο όχημα, έσπευσαν στο σημείο. Κατά την επέμβαση των πυροσβεστών στο χώρο εντοπίστηκε 57χρονος και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη  πολυεγκαυματία. Η φωτιά κατεσβέσθη άμεσα με τους πυροσβέστες να αποτρέπουν το κίνδυνο επέκτασης της. Η γκαρσονιέρα καταστράφηκε ολοσχερώς. Την προανάκριση για την υπόθεση πλέον, έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πατρών.

 

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ