Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Tοπικές μπόρες και καταιγίδες, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, η πρόγνωση για την Πάτρα
Με συννεφιά, φαινόμενα στα ορεινά και περιορισμένη ορατότητα θα κυλήσει η 15η Μαΐου. Αναλυτική πρόγνωση για την Πάτρα και την υπόλοιπη χώρα.
Σκηνικό αστάθειας διαμορφώνεται στον καιρό για σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας θα είναι οι νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες λόγω σχηματισμού ομίχλης στα ηπειρωτικά.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά και την κεντρική Μακεδονία με τοπικές βροχές ή όμβρους. Καθώς η ημέρα θα εξελίσσεται, τα φαινόμενα θα επεκταθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, επηρεάζοντας κυρίως τις ορεινές περιοχές όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα αγγίξουν τοπικά τα 6 μποφόρ πριν εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, φτάνοντας τους 24 βαθμούς στα βόρεια και τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Αττική: Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.
Πάτρα: Κυρίως συννεφιασμένος καιρός με τη μέγιστη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς και ασθενείς ανέμους έως 3 μποφόρ.
Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πάτρα
Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα: Πιο έντονη η αστάθεια τις πρωινές ώρες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη: Στη Θράκη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Στη Μακεδονία όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν μετά το μεσημέρι, φέρνοντας τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς, με τη Δυτική Μακεδονία να παραμένει 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.
Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά: Λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές ώρες, δίνοντας πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς.
Νησιά Αιγαίου, Κρήτη και Δωδεκάνησα: Στα νησιωτικά συμπλέγματα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
