Ηλεία: «Καλπάζει» ο κορονοϊός στα σχολεία

Αναστατωμένοι γονείς μαθητών ζητούν μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

σχολεία

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα κρούσματα κορονοϊού, ο οποίος «καλπάζει» στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι γονείς αναστατωμένοι καλούν την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των μολύνσεων ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας παρατηρεί ότι υπάρχει μεγάλη συρροή κρουσμάτων σε 19 σχολικές μονάδες.

Η αγωνία και η ανησυχία εκδηλώθηκε εκ νέου χθες κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία γονέων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Πύργου με το δήμαρχο του Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Ο δήμαρχος έγινε δέκτης της αγωνίας των γονέων και ενημέρωσε για την επικοινωνία του με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων, πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.
Καθημερινά, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφονται περί τα 25 κρούσματα σε μαθητές του Πύργου.

«Αυτό δείχνει ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε έκρηξη της πανδημίας. Άρχισαν ήδη να νοσούν εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό αλλά και συγγενείς των μαθητών. Σε λίγες ημέρες θα νεκρώσει και η αγορά», δήλωσε μετά τη συνάντησή με τους γονείς ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας κάνει λόγο για μεγάλη συρροή κρουσμάτων σε 19 σχολεία και καλεί την πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της περί αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας σχολικού τμήματος μόνο εφόσον νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, τα μέτρα ατομικής προστασίας στα σχολεία δύσκολα εφαρμόζονται, ιδιαίτερα η τήρηση των αποστάσεων στις κλειστές αίθουσες διδασκαλίας. «Απαιτείται έγκαιρη παρέμβαση, εν ανάγκη και με αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας.