Η Αργεντινή λύγισε την Ελβετία στην παράταση και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χούλιαν Άλβαρες, η «αλμπισελέστε» επικράτησε 3-1 στην παράταση και θα αντιμετωπίσει την Αγγλία για μία θέση στον τελικό
Η Αργεντινή χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ελβετίας, επικρατώντας με 3-1 στον τελευταίο προημιτελικό του Μουντιάλ και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.
Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, με τον Αλέξις Μακ Άλιστερ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι και τον Νταν Εντόι να ισοφαρίζει για τους Ελβετούς. Το παιχνίδι άλλαξε στο 73ο λεπτό, όταν ο Μπριλ Εμπολό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για προσπάθεια εξαπάτησης του διαιτητή, αφήνοντας την Ελβετία με δέκα παίκτες.
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Αργεντινή δυσκολεύτηκε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της αντιπάλου της και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 112ο λεπτό, όταν ο Χούλιαν Άλβαρες με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1.
Στις καθυστερήσεις της παράτασης, ο Λαουτάρο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, «σφραγίζοντας» την πρόκριση της «αλμπισελέστε» στα ημιτελικά.
Προβάδισμα με Μακ Άλιστερ, απάντηση από την Ελβετία
Η Αργεντινή μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λιονέλ Μέσι, ο Αλέξις Μακ Άλιστερ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κόμπελ για το 1-0.
Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Ελβετία ισορρόπησε τον αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κράτησε ανέπαφη την εστία του με σημαντικές επεμβάσεις.
Η πίεση των Ελβετών απέδωσε καρπούς στο 67′, όταν ο Εντόι συνδυάστηκε άψογα με συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Η αποβολή και η λύτρωση στην παράταση
Η Ελβετία έχασε σημαντικό πλεονέκτημα λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Εμπολό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», έπειτα από παρέμβαση του VAR, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.
Η Αργεντινή πίεσε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως ούτε ο Μέσι κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης.
Στην παράταση οι Αργεντινοί διατήρησαν την κατοχή και πολιορκούσαν την εστία του Κόμπελ, μέχρι που στο 112′ ο Χούλιαν Άλβαρες εξαπέλυσε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ολοκληρώνοντας ιδανικά μία γρήγορη αντεπίθεση.
Με τη νίκη αυτή η Αργεντινή εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
