Τρόμος στην Πολίχνη: Τσακάλι άρπαξε 4χρονη από την πλάτη και την έσερνε – Τραύματα στο πρόσωπο
Η άγρια επίθεση σημειώθηκε στον αύλειο χώρο ταβέρνας, μπροστά στους γονείς και τους θαμώνες – Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» το κοριτσάκι
Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όταν τσακάλι επιτέθηκε σε ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών, την ώρα που έπαιζε στον αύλειο χώρο ταβέρνας.
Το άγριο ζώο εμφανίστηκε ξαφνικά περίπου στις 11 το βράδυ και κινήθηκε προς το παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το δάγκωσε στο πρόσωπο, το άρπαξε από την πλάτη και άρχισε να το σέρνει για αρκετά μέτρα.
Οι κραυγές και η εικόνα του μικρού κοριτσιού στα δόντια του ζώου προκάλεσαν πανικό στο κατάστημα. Οι γονείς του και θαμώνες έτρεξαν αμέσως προς το σημείο και κατάφεραν να απομακρύνουν το τσακάλι, απελευθερώνοντας την 4χρονη.
Η επέμβαση των γονέων και των θαμώνων
Η επίθεση εκδηλώθηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης πριν το ζώο φτάσει στο κοριτσάκι.
Η επέμβαση των παρευρισκομένων αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς κινήθηκαν προς το τσακάλι και το ανάγκασαν να αφήσει το παιδί, πριν το σύρει ακόμη πιο μακριά.
Στον χώρο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ ειδοποιήθηκαν άμεσα το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.
Στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την 4χρονη και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.
Το κοριτσάκι νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο από τα δαγκώματα του ζώου, ενώ οι γιατροί αξιολογούν τα σημάδια της επίθεσης και παρακολουθούν στενά την κατάσταση της υγείας του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναλυτική επίσημη ενημέρωση για τη σοβαρότητα των τραυμάτων ή για το διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο.
Έρευνα για την εμφάνιση του ζώου στην περιοχή
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το άγριο ζώο βρέθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή και έφτασε έως τον αύλειο χώρο της ταβέρνας.
Παράλληλα, αναμένεται να διευκρινιστεί εάν το τσακάλι εντοπίστηκε μετά την επίθεση ή εάν διέφυγε προς παρακείμενη έκταση.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Πολίχνη, καθώς η επίθεση σημειώθηκε σε χώρο εστίασης, την ώρα που βρίσκονταν εκεί οικογένειες και παιδιά. Η 4χρονη παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ οι Αρχές ερευνούν τη διαδρομή του ζώου και εάν εξακολουθεί να κινείται κοντά στην κατοικημένη περιοχή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Μητροπολίτη Ιερωνύμου για τον Αύγουστο
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Τα 3 ζώδια που δεν πρέπει να ερωτευτείς αν θέλεις την ησυχία σου!
Ξίδι στην είσοδο: Το μυστικό για τα έντομα & τι να προσέξετε
Ο Μανώλης Κονταρός ακύρωσε την εμφάνισή του στο Ρέθυμνο
