Εμποροι Πάτρας: Σανίδα σωτηρίας η επαναλειτουργία της αγοράς

Για τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας το σημερινό άνοιγμα, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, αποτελεί σανίδα σωτηρίας. Η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου της Πάτρας βλέπει το σημερινό άνοιγμα ως την τελευταία ευκαιρία για να σταθεί όρθιος, καθώς το Πάσχα αποτελεί παραδοσιακά την περίοδο που αντανακλά στο 30% του τζίρου. «Είμαστε χαρούμενοι που ανοίγουμε. Θεωρούσαμε άδικο να μένει η Πάτρα κλειστή. Είμαστε έτοιμοι» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος. Το μήνυμα που στέλνει είναι: «Προσοχή στα μέτρα!». Τονίζει η αυστηρή τήρησή τους επιβάλλεται τόσο από την πλευρά των εμπόρων όσο και των καταναλωτών, καθώς ο κορονοϊός εξακολουθεί να βρίσκεται γύρω μας.

Οπως σημείωσε ο Κ. Ζαφειρόπουλος, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να φορούν όλοι μάσκες, να αερίζονται οι χώροι και να υπάρχει αντισηπτικό στην είσοδο κάθε καταστήματος. «Δεν θα αντέξουμε άλλο κλείσιμο, ούτε εμείς ούτε η εθνική οικονομία. Ανοίξαμε για μείνουμε ανοικτοί. Δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα…» λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.   

Ο εμπορικός κόσμος έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά δύσκολο 15ήμερο από πλευράς υποχρεώσεων που θα πρέπει να καλύψει καίτοι η αγορά ήταν κλειστή για περισσότερο από τρεις μήνες.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ