Πάτρα: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι θέμα τύχης» λένε οι γονείς για το 6ο ΓΕΛ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων ζητά ολοκληρωμένο έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων μετά την αποκόλληση σοβάδων στο 6ο Γενικό Λύκειο

Πάτρα: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι θέμα τύχης» λένε οι γονείς για το 6ο ΓΕΛ

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Πάτρας εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, με αφορμή το περιστατικό στο 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών, όπου τμήματα σοβάδων αποκολλήθηκαν από την οροφή αίθουσας την ώρα του μαθήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε μαθήτρια αποτελεί ανακούφιση, δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει ως λόγος εφησυχασμού.

«Δεν μπορεί να εξαρτάται από την τύχη»

Η Ένωση Γονέων υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων όσοι βρίσκονται καθημερινά στα σχολικά κτίρια δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει αναγκαίους τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, σημειώνοντας ότι το περιστατικό αναδεικνύει εκ νέου το ευρύτερο ζήτημα της κατάστασης των σχολικών υποδομών στον Δήμο Πατρέων.

Διαβάστε επίσης: Κλειστό σήμερα και αύριο το 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών

Ζητούν έλεγχο όλων των σχολείων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων ζητά να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος και συστηματικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων του Δήμου και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όπου απαιτούνται.

Παράλληλα, ζητά την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης και τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε οι παρεμβάσεις να μην περιορίζονται στην αντιμετώπιση προβλημάτων αφού αυτά εμφανιστούν.

«Δεν αρκεί να παρεμβαίνουμε όταν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα. Η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει να προηγούνται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Ένωση επισημαίνει ακόμη ότι τα σχολεία πρέπει να αποτελούν χώρους στους οποίους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αισθάνονται ασφαλείς, υπογραμμίζοντας ότι η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί ευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων, καθενός στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, Ελένη Μπεχλιούλη, και η γενική γραμματέας Δώρα Κουβελιώτη.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο