Παρ’ όλα αυτα αισιοδοξούμε: Καλή Χρονιά

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΤΟ 2021 εξελίχθηκε δυσμενώς από υγειονομικής πλευράς, και αυτό είχε τις ανακλάσεις του σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αλλα περιμέναμε, άλλα ακούσαμε, άλλα είδαμε. Ο ιός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όταν πανηγυρίζαμε για το εμβόλιο.

ΤΟ 2022 μπαίνει επίσης σε συνθήκες -αναπάντεχα σχεδόν- προβληματικές, με μια έξαρση της πανδημίας από αυτές που είχαν μεν προβλεφθεί αλλά ήταν αδύνατο να αποφευχθούν, μια έξαρση που υποχρέωσε την Πολιτεία να λάβει μέτρα που στενοχώρησαν την κοινωνία και έπληξαν τα επαγγέλματα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε και πολλά σ’ αυτή τη φάση, παρά να υπομείνουμε, να συνεργαστούμε και να φροντίσουμε στη μικρή μας κλίμακα να μην εκθέτουμε σε κίνδυνο εαυτόν και αλλήλους.

ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε ότι η φάση αυτή θα είναι παροδική και το αργότερο μέχρι τα μέσα του πρώτου μήνα του νέου έτους θα πάρουμε την ανάσα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε την πραγματική είσοδο στο νέο έτος. Αισιόδοξα, εξωστρεφώς και παραγωγικά.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ σημαίνει ότι θα ξεφύγουμε οριστικά από τον εχθρό. Είναι αναγκαία η διαρκής επίγνωση και περίσκεψη. Οι θυμικές εκρήξεις δεν βοηθούν και πολύ. Απλώς αναγκάζουν την κυβέρνηση να αμφιταλαντεύεται, με αμφίβολο κέρδος.

ΕΠΕΙΔΗ δεν μπορούν να είναι τα πάντα πανδημία μέσα στο 2022, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε διεξόδους και πρωτοβουλίες που θα μας πάνε μπροστά.

ΑΥΤΟ ισχύει ασφαλώς για την Περιφέρειά μας και την Αχαΐα.

ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ το σημερινό μας φύλλο στους αναγνώστες της Δυτικής Ελλάδας. Από την επομένη της Πρωτοχρονιάς συνεχίζουμε μαζί την πορεία μας. Θα έχουμε πολλά να πούμε. Και ακόμα περισσότερα να κάνουμε.