Πάτρα: Ολα ρευστά για την κάθοδο Τσίπρα – Το παρασκήνιο

Η πανδημία «φρέναρε» τη φόρα του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο του κόμματος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης στην Πάτρα ακόμα και εκτός του προσυνεδριακού διαλόγου

Πάτρα: Ολα ρευστά για την κάθοδο Τσίπρα - Το παρασκήνιο

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να λάβει οριστικές αποφάσεις σχετικά με το συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για 24 με 27 Φεβρουαρίου. Οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι εργασίες του συνεδρίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όπως θα ήθελε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επομένως προκρίνεται η λύση μετάθεσης της ημερομηνίας για αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στην «Π» και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα Μιχάλης Σιδηρόπουλος, τον οποίο ρωτήσαμε τι θα συμβεί και με την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται πως και αυτή μετατίθεται, με ανοιχτό ενδεχόμενο να έρθει ο πρώην Πρωθυπουργός στην Πάτρα αλλά με διαφορετικό πρόγραμμα στην ατζέντα του.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

«Τα δεδομένα της πανδημίας είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις στο μέγεθος που θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να μπούμε δηλαδή, σε ένα κλειστό γήπεδο για μια μεγάλη πολιτική ομιλία από τον Αλέξη Τσίπρα. Επομένως, η επίσκεψη με τη μορφή που τη σχεδιάζαμε θα πάει πίσω χρονικά. Ωστόσο, η επίσκεψη μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο» τονίζει στην «Π» ο κ. Σιδηρόπουλος.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε φάση ανασχεδιασμού της όλης εξόρμησης του Αλέξη Τσίπρα στις 13 περιφέρειες της χώρας. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να «κλειδώσει» ο τρόπος που θα συνεχιστεί η εκστρατεία του κόμματος ώστε να συνεχίσει με εξωστρέφεια να «περνάει» στους πολίτες τις θέσεις και απόψεις του.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Αφού πλέον μετά από σχεδόν ένα μήνα έχει «κάτσει η σκόνη» που σήκωσε ο «σίφουνας» Νίκος Ανδρουλάκης που έφερε νέο άνεμο στο Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, η «Π» ζήτησε μια εκτίμηση από τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο, σχετικά με το αν έχουν παρατηρηθεί κλυδωνισμοί στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή για τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος. Εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά τη δράση μας, διεισδύοντας στην κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Παράλληλα, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές, εκτιμούμε πως στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κινητικότητα για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αλλά επίσημα «δεν βγαίνει λέξη».

Η όλη δράση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Νομό Αχαΐας με συνελεύσεις, εξορμήσεις και πολιτικές θεματικές ομιλίες από πρωτοκλασάτα στελέχη, δείχνει πως υπάρχει εκλογική ετοιμότητα και μέρος του ψηφοδελτίου έχει ήδη καταρτιστεί με τους εν ενεργεία βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, τον πρώην δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον συνδικαλιστή του τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αχαΐας Γιώργο Κυριακόπουλο, να φαντάζουν βέβαιοι, αλλά και πρώην βουλευτές του κόμματος να δείχνουν «κινητικότητα» το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμα το επίσημο ενδιαφέρον, του Κώστα Σπαρτινού και του Ανδρέα Ριζούλη.

Πάντως, εκτιμάται πως όταν έρθει η ώρα για την ανακοίνωση των εκλογών, όλα θα είναι έτοιμα από αρκετά νωρίτερα, αφού ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ηρεμήσει η κατάσταση με την πανδημία, θα συνεχίσει τις δυναμικές δράσεις του.

Ας μην ξεχνάμε πως έχει ξεκινήσει η νέα καμπάνια του κόμματος για την ακρίβεια αλλά και η διαδικασία εγγραφής νέων μελών, που κινούνται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ