ΗΠΑ: Μάσκα επηρέασε την έκβαση δίκης
Την εκδίκαση αγωγής επηρέασε η στάση δικηγόρου του θύματος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να φορέσει προστατευτική μάσκα σε δικαστήριο του Μπρούκλιν, στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, ο δικαστής Λόρενς Νίπελ απέρριψε την αγωγή.
Ο 68χρονος δικηγόρος Χάουαρντ Γκρίνβαλντ φέρεται να είπε, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είπε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει φορώντας τη μάσκα στο δικαστήριο.
«Δεν αμφισβητώ τον κανόνα», είπε. «Απλώς δεν μπορώ να συμμορφωθώ με τον κανόνα για να κάνω τη δουλειά μου ως δικηγόρος» συμπλήρωσε. Ανέφερε επιπλέον ότι μιλά με δυσκολία.
Από την πλευρά του, ο δικαστής, ο οποίος είχε νοσηλευτεί με COVID-19 την περασμένη άνοιξη, επέμεινε ότι ο δικηγόρος πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες, βάσει των οποίων είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας στα δικαστήρια.
«Ξεχάστε την προσωπική μου εμπειρία με την COVID», είπε ο δικαστής στην εφημερίδα. «Έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς σε αυτή τη χώρα. Έχουμε πρωτόκολλα. Το πιο σημαντικό πρωτόκολλο είναι η χρήση μάσκας» υπογράμμισε.
Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο ατύχημα του 2017, όπου είχε τραυματιστεί η γυναίκα που κατέθεσε την αγωγή.
Σύμφωνα με τον δικαστή, παρόλο που ο ίδιος απέρριψε την υπόθεση, η γυναίκα μπορεί να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Ο Μπογιατζής» επί σκηνής του θεάτρου Επίκεντρο+ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
iPhone Duo: Το «μυστικό» της Apple για να κρύψει την πτυχή της οθόνης
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Εορτασμός του Αγίου Νικολάου του Παντοπώλη από τον Εμποροεπαγγελματικό – Επιχειρηματικό Σύλλογο Δ. Αιγιάλειας
Clicks Communicator: Το Android κινητό που θυμίζει BlackBerry είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει
