Με 98 νέα κρούσματα δεν βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» η Αχαΐα

Ο κορονοϊός έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Πάτρα. Τα νούμερα αποτυπώνουν μία εικόνα πόλης που λειτουργεί σε καθεστώς εικονικού lockdown. Την Τρίτη καταγράφηκαν 98 νέα κρούσματα ενώ οι νοσηλείες έφτασαν τις 111 εκ των οποίων οι 22 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στο θέμα των αυξημένων κρουσμάτων αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι απομακρύνει τις ενδεχόμενες προθέσεις της κυβέρνησης, για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας από την 1η Μαρτίου.
«Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με επιτυχία. Τόνισε ωστόσο στα μέλη της κυβέρνησής του ότι «δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού» και τους ζήτησε «μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά».