Μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει καθοριστεί ο νέος κατώτατος μισθός

Μέχρι τέλος Ιουλίου πρέπει να έχει καθοριστεί ο νέος κατώτατος μισθός, ενώ από τον Απρίλιο πρέπει να αρχίσει η επανένταξη των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με την 9η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης της Κομισιόν. Η έκθεση προειδοποιεί και για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων.

Ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέχρι τέλος Ιουλίου 2021, την απονομή των εκκρεμών συντάξεων και την επανένταξη στην αγορά εργασίας των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Απρίλιο του 2021 περιλαμβάνει η 9η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης της Κομισιόν για τη χώρα μας.

Μάλιστα στην έκθεση σημειώνεται η προσπάθεια που έχει γίνει για τη λειτουργική ενοποίηση του e-ΕΦΚΑ ενώ ζητούνται ταχύτεροι ρυθμοί για την ολοκλήρωση των ενοποιήσεων. Επίσης, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει υποβάλει το υπουργείο Εργασίας το κόστος των συντάξεων εν αναμονή προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ και παραμένει σταθερό από το 2020.