Οξύς διχασμός για τον Κουφοντίνα

Διάταξη για την χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, εξέδωσε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Προηγήθηκε έγγραφο των γιατρών του νοκομομείου, αλλά και έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, επιμελητή Α’ Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον «άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη.

Στο μεταξύ, υψηλοί τόνοι επικράτησαν χθες στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος τελούσε χθες σε δεινή κατάσταση, εξελισσόμενος σε πολιτικό ζήτημα για τη χώρα, στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης πολλαπλών ανθρωπιστικών και νομικών προτεραιοτήτων, η οποία αγγίζει ιδεολογικές ταυτότητες και συγγένειες στις παρυφές του αριστερού χώρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, αντέδρασε έντονα στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα στελέχη του ότι «υπερασπίζονται τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του».
«Ερχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα, τον 11 φορές καταδικασθέντα για θανάτους τρομοκράτη, ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Πλεύρης.
«Τον Κορυδαλλό δεν θα τον κάνουμε φυλακή ισοβιτών επειδή το θέλει ο Κουφοντίνας», είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε:

«Εμείς που είμαστε σε αυτή τη παράταξη, παρότι κινδυνεύουμε από επιθέσεις, είμαστε αποφασισμένοι, παρότι γνωρίζουμε ότι μπορεί να βρεθούν οπαδοί του Κουφοντίνα και να μας σκοτώσουν, και δεν πρόκειται να αποστούμε από τις αρχές και τις αξίες μας. Εσείς δίνετε πλήρη στήριξη στον Κουφοντίνα και εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι της κοινωνίας».

«Η ΝΔ όρισε με πολιτική της επιλογή τις φυλακές Γ ΄ τύπου, τις οποίες κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για έναν άνθρωπο καταδικασθέντα για 11 ανθρωποκτονίες. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι για υπόδικους και για καταδικασθέντες για ελαφριά αδικήματα και όχι για εγκληματίες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Ο ΒΟΥΤΣΗΣ
«Ξεχάσατε ότι έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη και καταλόγισε βαρύτατες ποινές στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η Βουλή δεν είναι κατήγορος. Εσείς θέλετε να ξανακάνετε τη δίκη με τους δικούς σας όρους», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι αναφύεται ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα με συρρίκνωση των δικαιωμάτων και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι, «στήνει ένα ιδιότυπο αυταρχικό και εκδικητικό αστυνομικό κράτος».

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε με τη σειρά του στον κ. Πλεύρη, καταλογίζοντας του «ακροδεξιό νομικό παραλήρημα που φθάνει στο σημείο να χωρίζει τη Βουλή ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίζονται τους θύτες και αυτούς που υπερασπίζονται τα θύματα».
«Η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρέμεται από μία κλωστή. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει», υποστήριξε νωρίτερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Η κυρία Μενδώνη είναι μια άξια υπουργός, η οποία έχει επιτελέσει ένα άριστο έργο και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα που υπήρχαν στον χώρο του Πολιτισμού» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπτερίτης, τονίζοντας ότι η υπόθεση Λιγνάδη «ήρθε με αυτή την κυβέρνηση και θα δικαστεί από τη Δικαιοσύνη, υπό αυτή την κυβέρνηση».

Ο κ. Γεραπετρίτης καταλόγισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ότι το κόμμα του «στοχεύει μόνο στην κομματική αντιπαράθεση», σημειώνοντας ότι «μας είπατε ότι καταδικάζετε το επαίσχυντο “ΝΔ_Παιδεραστές”. Αυτό το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει ποτέ το επίπεδο του δημόσιου διάλογου» με την «ταύτιση μιας ολόκληρης παράταξης, ενός ολόκληρου τμήματος του ελληνικού λαού με την παιδεραστία». Ομως, «δεν σας ακούσαμε να καταδικάσετε τον βραχίονα της ενημέρωσής σας, τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δήλωσε τα ίδια». Πρόκειται, είπε για «ντροπή και για το πολίτευμα και για το δημόσιο διάλογο, αυτού του τύπου η πολιτική των «ταυτοτήτων» η οποία θέλει στην πραγματικότητα να δολοφονήσει ένα τμήμα ολόκληρο του ελληνικού λαού».

Και πρόσθεσε «εάν θέλετε, να μας το πείτε ευθέως, ότι είμαστε παιδεραστές ή διαφορετικά να αποκηρύξετε τον κ. Βαξεβάνη. Ενα από τα δύο όμως. Δεν μπορείτε να τα έχετε και τα δύο».