Διονύσης Βαβαρούτας: Και την 8η ημέρα, σωριάστηκα… – Τι λέει για την εμπειρία με τον κορονοϊό

«Κάνω έκκληση στον κόσμο, και κυρίως και στους πιο νέους σε ηλικία ανθρώπους, να προσέχουν… Να προσέχουν πολύ. Να μην ξανοίγονται. Να μη νιώθουν άτρωτοι. Ο κορονοϊός είναι πολύ ύπουλος. Και το χειρότερο, είναι και αόρατος. Εκεί που νομίζεις πως δεν υπάρχει, εμφανίζεται και σε χτυπάει πισώπλατα και αλύπητα…».
Μέσα απ’ την κλινική covid-19 του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριόλου, Διονύσης Βαβαρούτας, εξομολογείται στην «Π» πώς έφτασε μέχρι εκεί και στέλνει μήνυμα επαγρύπνησης στους «απ’ έξω»!

«Βρέθηκα θετικός πριν δέκα μέρες περίπου. Εμεινα στο σπίτι μου και τις πρώτες 8 μέρες ούτε καν ένιωθα το παραμικρό. Μια χαρά ήμουν… Ξαφνικά, την 8η μέρα ανέβασα πυρετό, λίγο πάνω από 38. Με οδηγία του γιατρού από εδώ, πήγα στο Ρίο. Οι εξετάσεις μου ήταν καλές, ειδικά οι πνευμονολογικές. Να σημειώσω και να τονίσω ότι γενικά ήμουν υγιής, υγιέστατος. Κανένα υποκείμενο νόσημα, απολύτως κανένα. Με συμβούλεψαν οι γιατροί που με εξέτασαν να προσέχω όμως, και αν έβλεπα πως ανέβαινε ο πυρετός κι άλλο, να πήγαινα πάλι στο νοσοκομείο. Γύρισα σπίτι μου και το βράδυ φούντωσα. Εφτασα 39,7, άρχισαν να πονάνε φρικτά τα κόκκαλά μου και να νιώθω απαίσια… Ξημέρωνε Πέμπτη. Πήγα στον «Αγιο Ανδρέα» και μου έκαναν αμέσως εισαγωγή. Κλείνω 5 μέρες σήμερα… Ελπίζω πως θ’ αρχίσω να βελτιώνομαι…».

Και μετά την εξομολόγηση, ο 49χρονος πρόεδρος της ΤΚ Ριόλου έστειλε το μήνυμα: «Οποιοι θεωρούν πως είναι υπερβολικός ο θόρυβος για τον ιό, ας έρθουν μια βόλτα από ‘δω και θα καταλάβουν… Χθες (Κυριακή) που εφημέρευε το νοσοκομείο, ήρθε ένα σωρό κόσμος. Πολλές εισαγωγές. Ενας πανικός… Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην κλινική κόβιντ είναι ήρωες. Δίνουν μάχη ζωής. Δεν μπορεί ένας που είναι απ’ έξω να καταλάβει τι μάχη δίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Κάνω έκκληση στον κόσμο. Πάρτε το χαμπάρι. Ο κορονοϊός είναι εδώ, δίπλα μας, ανάμεσά μας. Και χτυπάει ύπουλα, μπαμπέσικα, εκεί που δεν το περιμένεις. Προσέξτε πολύ…».
Για την ιστορία: Οταν ο Διονύσης Βαβαρούτας βρέθηκε, αρχικά, θετικός, νόσησαν από κόβιντ και ο πατέρας του (80 ετών, αλλά τον γλύτωσε, πιθανότατα, το ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου), η σύζυγός του, ο αδελφός του και η νύφη του…

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ