Πάτρα: Λασποβροχή την Πέμπτη –  Ο καιρός τις επόμενες ημέρες και η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα

Ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος εξηγεί με ακρίβεια τον καιρό για τις επόμενες ημέρες

Λασποβροχή

Λασποβροχή αλλά ευτυχώς για μικρό χρονικό διάστημα περιμένει την Πάτρα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον προγνώστη μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο, ο οποίος μελέτησε τα μετεωρολογικά στοιχεία για τις επόμενες ημέρες και παραθέτει στο pelop.gr τις εκτιμήσεις του για το επόμενο διάστημα.

«Από σήμερα αναμένεται να πέσουν οι βόρειοι άνεμοι και από αύριο θα έχουμε μεταβλητούς αλλά ασθενείς ανέμους με αραιή συννεφιά» τονίζει αρχικά ο κ. Θεοδοσόπουλος και συνεχίζει για τις επόμενες ημέρες: «Η Πέμπτη θα ξεκινήσει η μέρα με βοριαδάκι αλλά στη συνέχεια θα έχουμε νοτιοδυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ, ενώ θα αυξηθεί η συννεφιά και τις βραδινές ώρες θα έχουμε ασθενείς τοπικές λασποβροχές έως το πρωί της Παρασκευής ύψους 5-10 χιλιοστών».

Ωστόσο από την Παρασκευή το πρωί θα σταματήσουν τα φαινόμενα και θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια, όμως θα ενισχυθούν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα 4-5 μποφόρ. «Το Σάββατο θα έχουμε περισσότερες βροχές μέχρι 20 χιλιοστών αλλά την Κυριακή θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα, με πιθανότητες βροχής έως 10 χιλιοστών και ανέμους 3-4 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις» τονίζει ο κ. Θεοδοσόπουλος

Σχετικά με τις θερμοκρασίες, με βάση τα μετεωρολογικά μοντέλα, ο κ. Θεοδοσόπουλος εκτιμά πως την Παρασκευή θα έχουμε 22 βαθμούς με τη αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα που θα περιορίσει την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς και την Κυριακή 18-19 βαθμούς όπως αναμένεται και για τη Δευτέρα.

«Από Δευτέρα σταματούν τα φαινόμενα  και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδος, θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας και θα κυμαίνεται κοντά στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Σύμφωνα με τη μηνιαία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του κ. Θεοδοσόπουλου, ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται πως δεν θα έχουμε αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία, όπου θα κυμαίνεται από 22 έως 25 βαθμούς. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι συννεφιές χωρίς ακραια φαινόμενα. Επιπλέον, η μελέτη των σημερινών μετεωρολογικών δεδομένων από τον κ. Θεοδοσόπουλο δείχνει ότι από την ημέρα του Πάσχα και προς την Πρωτομαγιά θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας και θα ξεπεράσει τους 25 και θα φτάσει στους 28 βαθμούς. «Σύντομα θα υπάρχουν ασφαλέστερα δεδομένα και θα επανέλθουμε και θα προσδιορίσουμε επακριβώς για όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα» αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος.