Κώστας Σβόλης: «Πλασματικός, ελλειμματικός, μη αναπτυξιακός προϋπολογισμός»

Το μήνυμα στη Δημοτική Αρχή να έχει οράματα, να προσαρμοστεί στην σύγχρονη πραγματικότητα και να μην κάνει απλή διαχείριση των εσόδων και των εξόδων του Δήμου, έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό.
«Να έχετε οράματα και να μην κάνετε απλή διαχείριση, όλος ο κόσμος προχωράει στη λύση των ΣΔΙΤ. Μπορεί να είναι απαγορευμένη λέξη για εσάς η λέξη ιδιώτης, όμως μην φοβάστε. Σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα βάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την συνεργασία μας, με απλά λόγια, ας μου επιτραπεί η έκφραση, εμείς θα ξεζουμίσουμε τον ιδιώτη και όχι ο ιδιώτης τον Δήμο. Κι αν αγαπητέ κ. Δήμαρχε σου κάνουν παρατήρηση από τον πολίτμπιρο του Περισσού, να τους θυμίσεις το παράδειγμα του Στάλιν που σε δύσκολες εποχές παραχώρησε το δικαίωμα στους αγρότες, δίπλα στα κολχόζ, να έχουν ιδιωτικά χωράφια κι αυτό βοήθησε την παραγωγή».
Ο Κώστας Σβόλης έκανε λόγο για «κρεσέντο πολιτικής και ιδεολογικής προπαγάνδας», λέγοντας με νόημα στη Δημοτική Αρχή: «Ακούμε συνέχεια ότι εσείς είστε οι καλοί άνθρωποι και εμείς δήθεν οι εχθροί του λαού. Αρα και αυτοί που μας ψηφίζουν τι είναι; Στην ουσία, δηλαδή, μας λέτε ότι 9 στους 10 Ελληνες είναι εναντίον του εαυτού τους. Προκαλείτε και διχάζετε, κάτι που το κάνατε από παλιά. Η γνώμη του Δημάρχου εμφανίζεται να είναι πιο πάνω από την πλειοψηφία. Αυτό δεν έρχεται και σε αντίθεση με το σύστημα της απλής αναλογικής που εσείς θέλατε;».
Ο Κ. Σβόλης στάθηκε στις «παλινωδίες της Δημοτική Αρχής στο θέμα με την πλατεία Καλλιπάτειρας», στη μη στήριξη των αθλητικών σωματείων, στη μη μείωση του νερού στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», στη μη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, στην αύξηση των δημοτικών τελών σε Ρίο, Αγιο Βασίλειο, Καστρίτσι, κλπ, στο ότι δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο θέμα των αδέσποτων, στην κατάργηση του δεκατιανού των απόρων μαθητών, στη μη επιθυμία έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή μας, στη μη δαπάνη για αγορά τάμπλετ για την εκπαίδευση των μαθητών, στο ότι «γίνονται μέχρι και καθαρισμοί βόθρων από ιδιώτες και κατά τα άλλα εσείς σαν Δημοτική Αρχή επαίρεστε για τη ΔΕΥΑΠ», αλλά και στο ότι «δεν θέλετε Δημοτική Αστυνομία, αλλά συνεργάζεστε με ιδιωτικές εταιρίες security, μήπως γιατί για εσάς η λέξη Αστυνομία σημαίνει μόνο καταστολή;».
Τέλος, ο Κ. Σβόλης μίλησε για πλασματικό προϋπολογισμό: «Ενας προϋπολογισμός με απόκλιση δαπανηθέντων και εισπραχθέντων, είναι πλασματικός. Αρα ελλειμματικός και άρα και μη αναπτυξιακός. Από αυτούς που καθυβρίζετε, εισπράττετε τα χρήματα και μετά ”πουλάτε” πλούσιο προϋπολογισμό. Σε μια εποχή μεταμνημονιακή και σε μια εποχή πανδημίας, δεν υπάρχουν χρήματα να δίνονται από το Κράτος. Είναι πολιτική αφέλεια και λαϊκισμός να νομίζετε ότι υπάρχει μια παχιά αγελάδα για να την αρμέγουμε. Και τέλος, κύριε Πλέσσα σας εύχομαι στην αντίστοιχη συζήτηση το 2022, να μην δω πολλά μηδενικά πεδία στην εκτίμηση εισπραχθέντων/δαπανηθέντων».