Ο Παναγιώτης Λυκούδης θα ηγηθεί στο νέο ξεκίνημα στην ΕΣΚΑ-Η

Νέο ξεκίνημα στην ΕΣΚΑ-Η μετά τα μέσα Μαΐου, με τον Παναγιώτη Λυκούδη να ηγείται της επόμενης ημέρας στο τοπικό μπάσκετ, έχοντας δίπλα του συνεργάτες από όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας της Ενωσης.

ΕΣΚΑ-Η Ο Παναγιώτης Λυκούδης

Ο άνεμος αλλαγής που πνέει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ελληνικό μπάσκετ, με τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης υπό τον Βαγγέλη Λιόλιο, πρόκειται να φυσήξει από τον επόμενο μήνα και στην ΕΣΚΑ-Η.
Η παρουσία νέων προσώπων και κυρίως μιας νέας φιλοσοφίας, ταυτόσημης με εκείνη που ήδη διαχέεται από τη νέα ηγεσία της ΕΟΚ, είναι τα δεδομένα που θα επικρατήσουν και στα μέρη μας μετά τις 11 Μαΐου, με μια, ταυτόχρονη, προσπάθεια αποκέντρωσης και ευρείας συμμετοχής στο νέο Δ.Σ. της τοπικής Ενωσης.
Φορέας αυτής της αλλαγής και του νέου εγχειρήματος θα είναι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το μπάσκετ σαν παίκτης και που συνεχίζει να το υπηρετεί τα τελευταία χρόνια και σαν παράγοντας έχοντας επενδύσει πάνω στο άθλημα που ξέρει, που πονάει και που αγαπάει.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Λυκούδη, τον πρόεδρο του Αίολου Αγυιάς, ο οποίος διέβη τον μπασκετικό Ρουβίκωνα κι ανακοινώνει σήμερα μέσω της «ΠτΔ» την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της ΕΣΚΑ-Η, ανανεώνοντας, εμπλουτίζοντας και συσπειρώνοντας δίπλα του όλες τις υγιείς δυνάμεις του μπάσκετ στην περιοχή μας.
«Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της 11ης Μαϊου», αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λυκούδης και πρόσθεσε: «Είναι μια απόφαση που πήρα, καθώς θεωρώ ότι η γενικότερη αλλαγή σελίδας στο άθλημα επιβάλλεται να γίνει και σε επίπεδο ΕΣΚΑ-Η. Η συγκυρία είναι η ιδανικότερη για το μπάσκετ, καθώς με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και οράματα για το αγαπημένο μας άθλημα».
Σε ό,τι αφορά τους στόχους του Παναγιώτη Λυκούδη, ο ίδιος στάθηκε στην ανάπτυξη του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες και στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχικότητα στην οργάνωση του αθλήματος στην περιφέρεια της ΕΣΚΑ-Η.
«Βασική μας επιδίωξη θα είναι να δώσουμε πνοή στο Αναπτυξιακό. Αυτή είναι η βάση του μπάσκετ, από εκεί θα χτίσουμε στο μέλλον. Τα παιδιά δεν πρέπει να ξεκινούν αγώνες στην ηλικία των 12 ετών. Πρέπει να παίζουν μπάσκετ από πολύ μικρότερη ηλικία. Θέλουμε να μάθουν σωστά τα βασικά του αθλήματος και να τα κρατήσουμε στο γήπεδο», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η και πρόσθεσε: «Η αποκέντρωση είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μας. Θέλουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο και μια Επιτροπή Πρωταθλήματος και μια ΕΣΚΑ-Η συνολικά με συμμετοχές όχι μόνον από την Πάτρα, αλλά και από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Ζάκυνθο, τη Κεφαλονιά, την Αιγιάλεια, τη Δυτική Αχαϊα και από άλλες περιοχές. Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο μπασκετικό δυναμικό παραγόντων και μέσα από αυτό το άπλωμα της βεντάλιας θα επιλύονται άμεσα όλα τα προβλήματα. Εξάλλου, βρισκόμαστε, πλέον, στον 21ο αιώνα. Μέσα από τη χρήση της νέας τεχνολογίας, οι αποστάσεις μειώνονται και μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας σε καθημερινή βάση με τηλεδιασκέψεις. Ολοι θα έχουν φωνή και ρόλους. Η νέα εποχή μας θέλει όλους μαζί, ενωμένους για το καλό του μπάσκετ, για το καλό της ΕΣΚΑΗ. Προχωράμε όλοι μαζί στο μέλλον».
Ο κύβος ερίφθη λοιπόν και το μπάσκετ της περιοχής μας είναι έτοιμο να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει στη νέα εποχή!

ΕΣΚΑ-Η

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Ο Παναγιώτης Λυκούδης είναι 46 ετών. Παίζει μπάσκετ από μικρή ηλικία, έχοντας αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ομάδες της περιοχής μας κι έχοντας κατακτήσει τίτλους και ανόδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η έχει αγωνιστεί σε Απολλωνιάδα, Αλεξιώτισσα, Σπόρτιγκ, Αχαγιά ΄82, Ξάνθη, Ομόνοια Ναυπάκτου, Κεραυνό Αιγίου, ΕΑΠ και Νίκη Προαστείου σε τοπικές και εθνικές κατηγορίες, ενώ από τις αρχές τις 10ετίας του 2010 έχει «χτίσει» μαζί με τους συνεργάτες του, Νέστορα Νικολόπουλο και Νίκο Σωτηρόπουλο, τη νέα ανερχόμενη δύναμη στο τοπικό (και όχι μόνο) μπάσκετ, που λέγεται Αίολος Αγυιάς. Η Ανδρική ομάδα έφτασε να παίζει στη Β΄ Εθνική (κατέκτησε πριν από μια αγωνιστική το πρωτάθλημα στον Α΄ Ομιλο της Γ΄ Εθνικής), ο Οργανισμός έχει φτιάξει έναν σπουδαίο αθλητικό πολυχώρο στην Αγυιά, ο σύλλογος λειτουργεί και τμήματα βόλεϊ, ποδοσφαίρου, κολύμβησης και σκουός, ενώ η δουλειά που γίνεται συνολικά στις υποδομές, με σχεδόν 500 παιδάκια, μιλάει από μόνη της. Το μπάσκετ βαδίζει και πάλι σε σωστό δρόμο!