Σιτσιλιάνικη μακαρονάδα με αντζούγιες

Υλικά

450 γρ. σπαγγέτι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1/4 φλ. τσαγιού αντζούγιες ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού κρουτόν
1 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο με τις αντζούγιες για 2 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρουτόν και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Ρίξτε το μαύρο πιπέρι και το φρέσκο μαϊντανό και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.