Προμηθέας-ΑΕΚ: Είναι «τελικός» που θα κρίνει 4άδα και 3η θέση

Ο Προμηθέας υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει τη νίκη και μόνο τη νίκη για να «κλειδώσει» την 3η θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League. Παράλληλα, ο δεύτερος στόχος της πατρινής ομάδας είναι το ροζ φ.α. να έρθει και με +4.

Προμηθέας Ο Προμηθέας (στην φωτογραφία ο Τζεράι Γκραντ) παίζει με την ΑΕΚ

Μαραθώνας, Γρανικός ποταμός, Γκέτισμπεργκ, Σκρα, Ελ Αλαμέιν!
Η λίστα με τις μεγάλες μάχες της Ιστορίας είναι ατελείωτη. Απόψε, όμως, στις 8 στο «Τόφαλος» θα διαδραματιστεί μια ακόμη μεγάλη μάχη, μπασκετική αυτήν τη φορά, καθώς ο Προμηθέας υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την 4άδα, ενδεχομένως ακόμη και την 3η θέση στην τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας της Basket League.
Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, οι «Προμηθείς» θα αγωνιστούν με έναν και μόνον στόχο, την κατάκτηση της νίκης κι αν είναι δυνατόν και με +4 πόντους διαφορά, προκειμένου να υπερκαλυφθεί και η ήττα στον αγώνα του α΄ γύρου (81-77) στα Ανω Λιόσια.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ Δ. ΑΓΡΑΒΑΝΗ
Το ποιοι θα είναι διαθέσιμοι από πλευράς Προμηθέα είναι κάτι που θα κριθεί την τελευταία – στην κυριολεξία – στιγμή, καθώς, ως γνωστόν, στα «πιτς» βρίσκονται οι Νίκος Γκίκας, Ντάριο Χαντ και Δημήτρης Αγραβάνης. Ο τελευταίος, πάντως, έκανε δηλώσεις για το σημερινό παιχνίδι στο προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο Διαδίκτυο, τονίζοντας αναλυτικά τα εξής: «Η αγωνιστική δράση για την ομάδα μας συνεχίζεται, με τον δεύτερο αγώνα μας για αυτή την εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα κομβικό για εμάς. Είναι σημαντικό τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας να επιστρέψουμε στις νίκες και να αρχίσουμε να βρίσκουμε τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό μας, ενόψει των πλέι-οφ. Τα προβλήματα μας θα είναι και πάλι αρκετά, λόγω των τραυματισμών που μας ταλαιπωρούν, ωστόσο όσοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, πρέπει να δώσουν το 100% για 40 λεπτά, να είναι συγκεντρωμένοι και να βγάλουν ενέργεια στο παρκέ. Θα θέλαμε επίσης σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα για την ομάδα μας να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας δώσει την επιπλέον ώθηση για την νίκη».
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS»
Ο Δημήτρης Αγραβάνης στάθηκε και σε μια δράση που θα κάνει σήμερα ο Προμηθέας, αναφέροντας τα εξής: «Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η κοινωνική δράση της ομάδας μας. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα συλλέξουμε τρόφιμα και είδη ένδυσης/υπόδησης για τα Παιδικά Χωριά SOS. Θεωρώ ότι οφείλουμε να στηρίζουμε όποτε μπορούμε τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας ο καθένας μας αυτό που μπορεί. Οπότε, όσοι παρευρεθείτε στο γήπεδο θα μπορείτε να φέρετε τρόφιμα ή ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση, προκειμένου και εσείς να συμβάλλετε με το δικό σας τρόπο στην προσπάθεια αυτή».
* Το παιχνίδι, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ-3, θα διευθύνουν η διεθνής Βάσω Τσαρούχα (Αττικής), ο διεθνής Εμμανουήλ Τσολάκος (Αττικής) και ο Γιώργος Κατραχούρας (Κρήτης), ενώ κομισάριος της αναμέτρησης θα είναι ο πατρινός Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Σήμερα επίσης θα παίξουν: Λαύριο-Παναθηναϊκός (ΕΡΤ-3, 5μ.μ., Κορομηλάς-Τζιοπάνος-Κοϊμτζόγλου).