Πάτρα: Ο εμπρησμός του περιπολικού άναψε “φωτιές” στην ΕΛΑΣ

Δεν μπορεί να ξεπεράσει κανείς ως δευτερεύον ζήτημα την απόπειρα εμπρησμού περιπολικού οχήματος έξω από το παλιό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα εξετάστηκε και από σκοπιά της αμέλειας: Το περιπολικό δεν έπρεπε να είχε αφεθεί χωρίς επιτήρηση. Αλλά μην κοιτάμε το δέντρο, εφόσον υπάρχει δάσος μπροστά μας. Ηδη τον περασμένο Νοέμβριο είχε πυρποληθεί βουλευτικό αυτοκίνητο, του Ιάσονα Φωτήλα, κάτω από το σπίτι του. Πολιτικά πρόσωπα και αστυνομικοί έχουν μπει στο στόχαστρο των αντισυστημικών. Ανέκαθεν ίσχυε αυτό, αλλά παρατηρείται ότι οι πυρήνες, κάποιοι από αυτούς έστω, δείχνουν αναβαθμισμένοι τεχνικά. Εμπρηστικούς μηχανισμούς μέχρι τώρα στην Πάτρα χρησιμοποιούσε μόνο ο υπόκοσμος. Παρατηρείται, παραλλήλως, επαυξημένη θρασύτητα και αποφασιστικότητα. Δε ξεχνάμε.
Κύκλοι του αστυνομικού μεγάρου τα παρατηρούν όλα αυτά, όχι χωρίς περίσκεψη. Εκτιμούν ότι τα αστυνομικά όργανα πρέπει να επαγρυπνούν, και για την προσωπική τους ασφάλεια.
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που υπάρχει αναβρασμός, λόγω απαγορεύσεων σε συναθροίσεις και διαδηλώσεις, λόγω κύματος συμπαράστασης στον δημοφιλή, μεταξύ αντιεξουσιαστών, Κουφοντίνα, λόγω συλλήψεων και παραπομπών που έγιναν στην Πάτρα.
Θα δούμε κι άλλα, προσεχώς; Ποια έκταση και ένταση θα έχουν;
Η αστυνομία, προς το παρόν, δεν αντιδρά, προφανώς για να μην κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί τα πάντα.
Κ.Μ.