Σταμάτη-σε τον χρόνο! Σε άλλη διάσταση μετέφερε τους Πατρινούς ο Κραουνάκης
Ο μεγάλος συνθέτης έδωσε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο «Αποθέωση», δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης με το ασίγαστο πάθος και την ακατάπαυστη ενέργειά του
Ενας σύγχρονος αλχημιστής του πενταγράμμου, ένας γητευτής της μελωδίας, ένας ακροβάτης της μέθεξης, που καταφέρνει να μεταμορφώνει τις νότες σε αποβάθρες, από τις οποίες οι ακροατές του σαλπάρουν για ένα απόκοσμο γοητευτικό ταξίδι, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά στην Πάτρα ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Ο μεγάλος συνθέτης έδωσε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο «Αποθέωση», δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης με το ασίγαστο πάθος και την ακατάπαυστη ενέργειά του. Ενα μουσικό κουβάρι ο κόσμος, τυλιγμένος στην ανέμη της μουσικής του, άπλωσε θύμισες και αισθήσεις με τα τραγούδια του.

Με την ορμή ενός 67άρη εφήβου, «αλώνιζε» χωρίς διακοπή και επί τρείς ώρες το πάλκο! Πραγματικός ακαταπόνητος σκαπανέας της Τέχνης, με μια ατόφια, αψιμυθίωτη και αυθόρμητη απόδοση, που από τα πρώτα λεπτά της συναυλίας δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα οικειότητας και αμεσότητας με τους ακροατές. Η ερμηνεία του, σαν ζεστός απογευματινός περίπατος, δημιούργησε γρήγορα μια ταξιδιάρικη αίσθηση περιπλάνησης στα φιδωτά μονοπάτια του χρόνου.

Τα τραγούδια του έγιναν προσωπικές εξομολογήσεις, ενώ οι εμβόλιμες αναδρομές του σε αγαπημένο ρεπερτόριο άλλων δημιουργών, συμπλήρωσε με τη γλυκιά μέθη της νοσταλγίας, τα μικρά ή μεγάλα μυστικά των θαυμαστών του, υπογράφοντας πραγματικά σενάρια ζωής.
Και το πρόγραμμα, στημένο με τρόπο μοναδικά επιδέξιο να υφαίνει πόντο – πόντο σαν στημόνι πάνω στον μουσικό αργαλειό της μουσικής, μεταβάλλοντας τη μουσική παράσταση σε μυσταγωγία. Χωρίς βέβαια να λείπουν και οι πολιτικές του τοποθετήσεις και οι αιχμές του εναντίον της κυβέρνησης!
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
Με λαχτάρα και χαρά, υποδέχθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης αμέσως μετά το πέρας της θριαμβευτικής του εμφάνισης, την «Πελοπόννησο», στην οποία άλλωστε είχε δώσει και αποκλειστική συνέντευξη λίγες μέρες πριν την συναυλία.

Ο αγαπημένος συνθέτης είχε μόνο εγκωμιαστικά σχόλια να κάνει για την ποιότητα και το περιεχόμενο της εφημερίδας, εκφράζοντας μάλιστα τις ευχαριστίες του για την φιλοξενία της δισέλιδης συνέντευξής του. Μάλιστα, φωτογραφήθηκε με την «Π» και τον συντάκτη της Παναγιώτη Ρηγόπουλο!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στο «Ραντεβού στη Πάτρα», όπως τιτλοφορείτο η παράστασή του, υποστηριζόταν από τους εξαιρετικούς και αεικίνητους ερμηνευτές, Χρήστο Γεροντίδη, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργο Στιβανάκη, αλλά και τον βιολιστή – τραγουδιστή, Θεολόγο Παπανικολάου.
Μαζί τους, οι δεξιοτέχνες μουσικοί: Δημήτρης Ανδρεάδης πιάνο, πλήκτρα, μουσική ευθύνη, Κοσμάς Κοκόλης μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο, Νίκος Κατσίκης μπουζούκι και Λάμπρος Παπανικολάου κόντρα μπάσο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»: Ένα ταξίδι ανθρωπιάς, αποδοχής και συγκίνησης – Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης στο Patrapress
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
Διανομή τροφής για αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων ΦΩΤΟ
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το «ντόνατ» της OpenAI: Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη της συσκευή με υπογραφή Jony Ive
