Αύξηση 42,7% στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020

Χρήσιμες συμβουλές και εφαρμογές που αποτελούν το «κλειδί» για τους εν δυνάμει δημιουργούς ηλεκτρονικών καταστημάτων, ώστε να πετύχουν στη μετάβασή τους στον ψηφιακό κόσμο, μοιράστηκαν με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου, οι εισηγητές σημερινής διαδικτυακής ημερίδας.

Την διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο Λιανικής στην εποχή του COVID-19 – ΔΡΑΣΗ ΕΣΠΑ «e-λιανικό», συνδιοργάνωσαν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Με ρυθμό +42,7 έτρεξε το e-commerce το 2020
Την έντονα δυναμική πορεία που ακολουθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την αγορά να «τρέχει» το 2020 με ρυθμό 42,7%, στα 10,7 δισ. ευρώ, από 5,8 δισ. ευρώ το 2019 (+7% έναντι του 2018) και 2,66 δισ. ευρώ το 2013, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Sales Director της Astrolabs, Βασίλης Ζαμπέτογλου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι τον Μάρτιο του 2020 ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα έτρεξε με +307% στους τομείς τροφίμων και φαρμάκων, και τόνισε ότι τον Μάϊο του 2020, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σύνδεσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου «Greca», συνολικά η αγορά παρουσίασε θετική μεταβολή της τάξης του 107%.

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ως επιταχυντής για τη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο και χαρακτηριστικά τόνισε ότι την περίοδο του click away στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, μόνο ένα 18% το επέλεξε για τις αγορές του, ενώ επτά στους δέκα Έλληνες έκαναν τις αγορές τους ψηφιακά.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος αναπτυξιακών προγραμμάτων & εκπαίδευσης Alpha Plan, Αλέξανδρος Μπουζούδης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του περιέγραψε και έθεσε επί τάπητος τις απαιτήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στην επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό», τόνισε ότι είναι συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, αφορά σε επιδότηση ως και 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ και οι ωφελούμενοι αναμένονται σε 16.000 επιχειρήσεις.

πηγή: iefimerida.gr