Εφτασαν στα όρια τους οι ποδοσφαιριστές – Επιστολή ΠΣΑΠ σε Μητσοτάκη-Αυγενάκη

Από τα χείλη του Νίκου Χαρδαλιά «κρεμόντουσαν» εκατοντάδες ποδοσφαιριστές της Football League και της Γ’ Εθνικής το απόγευμα της Παρασκευής περιμένοντας να ακούσουν χαρμόσυνα νέα. Ωστόσο, όπως ήδη σας είχε ενημερώσει οι «Π» πριν τις ανακοινώσεις, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην ατζέντα των ανακοινώσεων Χαρδαλιά, αφού οι όποιες εξελίξεις μετατέθηκαν για αυτή την εβδομάδα.
Αυτό που τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωσή του, ήταν πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει το θέμα στις 29 Ιανουαρίου, με την αγωνία των ποδοσφαιριστών και παραγόντων να παίρνει νέα παράταση. Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως ελπίδες δεν υπάρχουν για επανέναρξη. Τουλάχιστον όχι πολλές, παρά μόνο για τη η Football League.
Αυτή η εξέλιξη, προκάλεσε μία ακόμα αντίδραση του Συνδέσμου των Ποδοσφαιριστών που ζητούν σαφείς απαντήσεις. Ο ΠΣΑΠ συνέταξε και απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
«ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»
Στα σημαντικότερα σημεία της επιστολής, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως «ο αθλητισμός είναι εκείνος που μάχεται ενάντια στις διακρίσεις και την αδικία. Στη χώρα μας όμως με την κυβερνητική πολιτική που ασκείτε στον αθλητισμό κάνετε εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές της Football League και όχι μόνο να βιώνουν όλα τα παραπάνω στο πετσί τους, πιο έντονα από ποτέ. Βλέπουν τους συναδέλφους τους να εργάζονται κανονικά (και σωστά) ενώ οι ίδιοι δυστυχώς όχι, παρότι τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο».
Ενώ στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές θίγουν και το θέμα της διάκρισης που βιώνουν: «Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στη λειτουργία όλο και περισσότερων κλάδων, που στη πράξη δεν εφαρμόζουν ούτε τα μισά μέτρα πρόληψης και προστασίας σε σχέση με τον δικό μας. Ο κορονοϊός είναι εδώ και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά δεν γίνεται να ακουμπάει μόνο τους “αδύναμους”. Τρανταχτά παραδείγματα είναι οι αποφάσεις σας για τα πρωταθλήματα της Football League και της Α’ εθνικής γυναικών, που ακροβατούν στα όρια της πρόκλησης».
«ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ»
«Πλέον βρισκόμαστε στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης» αναφέρουν οι ποδοσφαιριστές στην επιστολή τους και τονίζουν πως εισπράττουν συνεχόμενη κοροϊδία καθώς το αίτημά τους για να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις συνεχώς μεταφέρετε από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Αυτό που ζητούν οι ποδοσφαιριστές είναι η Πολιτεία να δείξει κατανόηση στο αίτημά τους και να αποδείξουν οι ιθύνοντες πως διαθέτουν σχέδιο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.