Μέσω taxisnet οι αιτήσεις για τάμπλετ και λάπτοπ

Πιθανότατα μέχρι τέλος Ιανουαρίου ή το αργότερο μέσα στις πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και φοιτητές για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ουσιαστικά έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε θα μπορεί:
  • είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό
  • είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.