Δήμαρχοι μιλούν για το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης RGC 2022

Το 10ο Regional Growth Conference 2022, το Συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

RGC 2022

Σπυρίδων Κωνσταντάρα (Θέρμου): «Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2022 αποτελεί, αν όχι τον μοναδικό, σίγουρα τον πιο ασφαλή δρόμο κατά την εναγώνια πορεία αναζήτησης επιστημονικά τεκμηριωμένων λύσεων εκ μέρους της αυτοδιοίκησης αναφορικά με την Κυκλική Οικονομία».

RGC 2022

Μωυσής Ελισάφ (Ιωαννίνων): «Η διοργάνωση δράσεων, όπως το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή βάση για το σχεδιασμό αποτελεσματικών λύσεων που στόχο έχουν την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας αλλά και την κλιματική ουδετερότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

RGC 2022

Βασίλης Γκίζας (Ναυπακτίας): «Η ψηφιακή και περιβαλλοντική προσαρμογή αποτελούν βασικά ζητούμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προς τούτο, το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης – RGC αποτελεί για όλους μας ένα σημαντικό και χρήσιμο πεδίο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου».

RGC 2022

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Πύργου): «Αρχικά θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του Συνεδρίου και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν ένα ακόμη ισχυρό όπλο για τη μετάβαση των δήμων στην Ψηφιακή Εποχή. Με τη χρήση των εργαλείων Νέων Τεχνολογιών, οι δήμοι μαθαίνουν να βελτιώνονται και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ακόμα κάτω από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες».

RGC 2022

Γιώργος Παπαναστασίου (Αγρινίου): Η αναζήτηση βιώσιμων προοπτικών ανάπτυξης και η οικοδόμηση του νέου μοντέλου ανασυγκρότησης των περιφερειών είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Η πορεία προς το μέλλον απαιτεί περιφερειακή και ενδοπεριφερειακή σύγκλιση και ισόρροπη ανάπτυξη. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιβεβλημένη η ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών αναγνωρίζοντας την ανάγκη για απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνάμεων τους. Είμαι βέβαιος ότι οι εργασίες του ετήσιου Συνέδριου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference – RGC), που συνδιοργανώνεται από την Εφημερίδα Πελοπόννησος και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τους αναπτυξιακούς μας στόχους. Εύχομαι να αποβεί, για όλους τους συμμετέχοντες, µια καλή επένδυση προσπάθειας και χρόνου».

RGC 2022