Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίες

Οι απώλειες και τα κέρδη των συνδυασμών στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και η επόμενη μέρα

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίες Πάνω από 1000 άτομα έσπευσαν να ψηφίσουν στις τριήμερες εκλογές του ΕΕΣΠ

Μεγάλη συμμετοχή και εντολή σύνθεσης και συνεργασίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων ημερών που έρχονται στην αγορά της Πάτρας, είναι το διπλό μήνυμα που έστειλαν οι πατρινοί έμποροι στις εκλογές του συλλόγου τους.

Πάνω από 1.000 άτομα έσπευσαν να ψηφίσουν στις τριήμερες εκλογές του ΕΕΣΠ, δείγμα της αγωνίας που επικρατεί στον κλάδο για την διόγκωση των προβλημάτων, αλλά και της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγεί σε σύνθεση και συνεργατικά σχήματα, καθώς δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία και τα μηνύματα που εκπέμπουν σχεδόν όλες οι πλευρές, δείχνουν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίες

ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Ο συνδυασμός του Γιώργου Βαγενά «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» βγήκε νικητής των εκλογών, αλλά «τραυματισμένος», γιατί έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς έλαβε 361 ψήφους και 6 έδρες.
Είναι σαφές ότι η πολυδιάσπαση σε αυτές τις εκλογές επέδρασσε καταλυτικά στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι αθρόες εγγραφές που λέγεται ότι είχε κάνει η πλειοψηφούσα παράταξη το προηγούμενο διάστημα φαίνεται ότι δεν απέφεραν τα προσδοκόμενα οφέλη.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ
Ο πιο κερδισμένος είναι ξεκάθαρα ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣΠ Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος με τον συνδυασμό του «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» κατάφερε να πάρει 204 ψήφους και 3 έδρες και πλέον, βγαίνει αναβαθμισμένος παίζοντας ρόλο ρυθμιστή στη διαδικασία σχηματισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΟΦΕΛΗ
Οφέλη, αποκόμισαν και οι νεοεμφανιζόμενοι συνδυασμοί «Νέα Πρόταση» του Μάκη Κατσιγιάννη και «Εμπορική Ανανέωση» της τριανδρίας Γιάννη Ρούπα – Μιχάλη Παντελή – Παναγιώτη Γουρδούπη, καθώς μπαίνουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο με δύο έδρες ο καθένας.

ΧΑΜΕΝΟΙ
Τέλος, απώλειες είχε ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» του Κώστα Τηλιγάδη, που έχασε τις μισές έδρες των εκλογών του 2019 και έμεινε με 2, ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης δεν κατάφερε να πάρει έδρα.

 

Γιώργος Βαγενάς: Επιβεβλημένη η συνεργασία

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίεςΟ Γιώργος Βαγενάς δήλωσε ότι η «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» πήγε πάρα πολύ καλά στις εκλογές, αφού απέσπασε το 40% των ψήφων με 6 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. «Αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζεται το έργο που γίνεται. Μην ξεχνάτε ότι σε έναν σύλλογο όπως είναι ο Εμπορικός, η πολυδιάσπαση φέρνει σύγχυση και πολλές φορές είναι δύσκολο να βγάλει κανείς αποτελέσματα. Από ‘κει και πέρα, εκείνο που επιβάλλεται είναι η ενότητα για την επόμενη μέρα, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η συνεργασία είναι το ζητούμενο και θεωρώ ότι αν όλοι σκεφθούν βάσει των προβλημάτων των εμπόρων, η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και την θεωρώ απαραίτητη και σημαντική για τον κλάδο μας».

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος: Οι έμποροι ήθελαν αλλαγή

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίεςΟ Κώστας Ζαφειρόπουλος ανέφερε για το εκλογικό αποτέλεσμα τα εξής: «Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφέστατο. Οι έμποροι ήθελαν μια αλλαγή σε πρόσωπα και καταστάσεις. Εγώ είμαι σαφώς ικανοποιημένος. Είμαστε το ψηφοδέλτιο το οποίο από την αρχή είπε ότι είναι αδέσμευτο και υπερκομματικό και δικαιωθήκαμε γι΄αυτή την επιλογή μας εκ του αποτελέσματος. Ηταν πραγματικά συγκινητικό το ότι πήραμε τόσο πολλές ψήφους από απλούς εμπόρους».

 

 

 

Εμπορική Ανανέωση: Ηχηρό μήνυμα ανανέωσης

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίες Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίεςΤα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννης Ρούπας, Τάκης Γουρδούπης και Μιχάλης Παντελής ευχαρίστησαν όσους πίστεψαν στο συνδυασμό, στέλνοντας με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα ανανέωσης. Η παράταξη δηλώνει υπερήφανη για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί, ενάντια στους κομματικούς κι άλλους μηχανισμούς που όπως αποδείχτηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα καταδικάστηκαν από την πλειονότητα των εμπόρων, αλλά και ενάντια σε όσους επιχείρησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με την αθρόα διαγραφή ακόμη και ενεργών μελών.
Η «Εμπορική Ανανέωση» ξεκαθαρίζει πως «δεν σκοπεύει να αποτελέσει δεκανίκι, αλλά ούτε και άλλοθι για τη συνέχιση των πολιτικών και τακτικών που οδήγησαν τον Σύλλογό μας στην απαξίωση. Δεν είμαστε μόνοι μας! Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε πολλοί περισσότεροι. Οι εκλογές ήταν το ξεκίνημα της διαδρομής που πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε με πίστη στις αρχές και το όραμά μας μετουσιώνοντας την ανανέωση σε πράξη».

 

Κώστας Τηλιγάδης: Δώσαμε δίκαιο και τίμιο αγώνα

Πάτρα- Εμπορικός Σύλλογος: Ωρα για σύνθεση και συνεργασίεςΓια τον Κώστα Τηλιγάδη, η παράταξη που είναι επικεφαλής έκανε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα, ωστόσο σημείωσε ότι από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είχε κάνει καταγγελίες για το μητρώο, που επιβεβαιώθηκαν από τις ενστάσεις, επιμένοντας ότι επιβεβαιώθηκε σε όσα είχε υποστηρίξει περί νοθείας του μητρώου. Από την άλλη μεριά, τόνισε ότι είδε και κομματικούς μηχανισμούς να δουλεύουν στο παρασκήνιο, ενώ εξέφρασε την ευχήν, η επομένη των εκλογών να βρίσκει τους εμπόρους της Πάτρας το ίδιο συνειδητοποιημένους και διεκδικητικούς.

 

 

Ψήφοι και έδρες – Ποιοί εκλέγονται στο νέο διοικητικό συμβούλιο

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ψήφισαν 1048 μέλη και έλαβαν:

  • «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» 381 ψήφους και 6 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Γιώργος Βαγενάς, Τάσος Νικολακόπουλος, Μάκης Μακρής, Ερμίνα Διονυσάτου, Γιώργος Λευκαδίτης και Αντώνης Ρώρος.
  • «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» 204 ψήφους και 3 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Κώστας Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Χρήστος Αγγελόπουλος.
  • «Νέα Πρόταση» 158 ψήφους και 2 έδρες στους Γιάννη Ρούπα και Παναγιώτη Γουρδούπη.
  • «Εμπορική Ανανέωση» 127 ψήφους και 2 έδρες στους Μάκη Κατσιγιάννη και Νίκο Στριφτούλια.
  • «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» 115 ψήφους και 2 έδρες στους Κώστα Τηλιγάδη και Χρήστο Κωνσταντακόπουλο.
  • Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης με 23 ψήφους έμεινε εκτός του διοικητικού συμβουλίου.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ