«Φωτιές» στην ΝΔ Αχαΐας: «Γαλάζιοι» όλοι, αλλά εκλεκτοί οι κομματικοί

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας παίρνει ρίσκο με την απόπειρά της να «μαντρώσει» στελέχη της που κατεβαίνουν στον δημοτικό στίβο στο πλευρό υποψηφίων δημάρχων, που στηρίζει ή προτίθεται να στηρίξει το κυβερνών κόμμα.

ΝΔ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η ηγεσία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας προκάλεσε αναταραχές, με αφορμή την εκδήλωσή της στη Νωνάκριδα, όπου τίμησε τη μνήμη του πρώην δημάρχου της Παύλου Γιοβά.

Των Γιώργου Αναστασόπουλου, Κωνσταντίνου Μάγνη

Οσοι έχουν «ξεστρατίσει» από την παράταξη, εισέπραξαν τα επίχειρα από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Κώστα Ρηγόπουλο που έκανε λόγο για στελέχη της Ν.Δ., τα οποία «ανταλλάσουν τα ιδανικά και τις αξίες της ΝΔ με καρέκλες». Δεν ονομάτισε ο αντιπρόεδρος, αλλά όπως χθες διέρρεαν από την κομματική οργάνωση της ΝΔ Αχαΐας, εννοούσε τους τρεις νεοδημοκράτες αντιδημάρχους που πλαισιώνουν την δημοτική αρχή Καλογερόπουλου, της Αιγιάλειας!
Φαίνεται ότι βούληση της τοπικής ΝΔ δεν είναι να περιφρουρήσει μόνο το κομματικό «μαντρί», αλλά και το τοπικο-αυτοδιοικητικό! Οπότε, εκθέτει όσους αλληθωρίζουν και τάσσονται στο πλευρό δημάρχων, που δεν στηρίζονται από τη «Νέα Δημοκρατία».

Η αρχή της προσέγγισης του τοπικοαυτοδιοικητικού πεδίου με «επιθετικό» πνεύμα ήδη έγινε και έπεται συνέχεια, κατά τα φαινόμενα. Διόλου απίθανο την επόμενη φορά η κομματική ηγεσία της ΝΔ Αχαΐας να βάλει στο στόχαστρο τον πρώην δήμαρχο που λέγεται ότι «συμπράττει» στο δημοτικό πεδίο με στέλεχος άλλου πολιτικού χώρου.

Είναι, βέβαια, σύνηθες φαινόμενο οι τοπικές κοινωνίες να υπερβαίνουν πλέον τα κόμματά τους και να μην «υπακούουν» στα κελεύσματά τους. Ως εκ τούτου η ΔΕΕΠ παίρνει ρίσκο με την απόπειρά της να «μαντρώσει» στελέχη της που κατεβαίνουν στον δημοτικό στίβο στο πλευρό υποψηφίων δημάρχων, που στηρίζει ή προτίθεται να στηρίξει η ΝΔ

Μένει, συνεπώς, να διαπιστώσουμε αν δικαιωθεί…

Ενθουσιώδης η ηγεσία της τοπικής ΝΔ υπέρ του Χρήστου Γούτου, σε εκδήλωση στη Ζαρούχλα, κάτι που θα άφησε ευλόγως ευχαριστημένο τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιάλειας, αλλά θα μπέρδεψε όσους ξέρουν ότι νεοδημοκράτες υπάρχουν και σε άλλες δημοτικές παρατάξεις στην Αιγιάλεια. Κάνουν καλό τα χρίσματα σ’ αυτή τη φάση; Και τίνος αρμοδιότητα είναι να δοθούν;