Ριγανόκαμπος: Ενας δρόμος με… φράγμα από μπάζα!

Οι οδοί Χαλκιόπης και Λεωνίδου δεν οδηγούν μόνον προς την κεντρική αρτηρία της Δαμασκηνού, αλλά και από την άλλη πλευρά προς την οδό Βενιζέλου και την Περιμετρική της Πάτρας!

Ριγανόκαμπος: Ενας δρόμος με... φράγμα από μπάζα! Το τέρμα της οδού Χαλκιόπης που αντί να ενώνεται με την οδό Λεωνίδου είναι γεμάτο με μπάζα!

«Aut viam inveniam aut faciam». Δηλαδή, αν δεν βρούμε τον δρόμο, θα τον φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι!

Το είπε ο Αννίβας όταν στα τέλη του 3ου π.Χ. αιώνα επιχειρούσε να διασχίσει τις Αλπεις, κατευθυνόμενος προς τη βόρεια Ιταλία.

Τι σχέση έχει, όμως, ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης με τον Ριγανόκαμπο της Πάτρας; Εχει και παραέχει, καθώς η «Π» δέχθηκε τα τελευταία 24ωρα έντονα παράπονα από κατοίκους της περιοχής για δρόμους που μόνο δρόμοι δεν είναι, καθώς στη θέση τους βρίσκει κανείς πυκνή βλάστηση, επικίνδυνα χαντάκια (που αν δεν προσέξεις όταν οδηγείς, θα πέσει μέσα το αμάξι σου) και εσχάτως και μπάζα!

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε και μπάζα, όπως συνέβη στην περίπτωση της οδού Χαλκιόπης, στο σημείο όπου υπό άλλες προϋποθέσεις θα έπρεπε να ενώνεται με την οδό Λεωνίδου, η οποία οδηγεί στην κεντρική αρτηρία της οδού Δαμασκηνού.

Ριγανόκαμπος: Ενας δρόμος με... φράγμα από μπάζα!

Το δρομάκι της Λεωνίδου με τα επικίνδυνα χαντάκια και το κατεστραμμένο οδόστρωμα

Αναγνώστες της «Π» που κατοικούν στην περιοχή μας κάλεσαν σε επιτόπια αυτοψία κι εμείς βρεθήκαμε στον χώρο, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος. Καταρχήν, είναι όντως απορίας άξιον το γιατί η οδός Χαλκιόπης δεν ενώνεται με το δρομάκι της Λεωνίδου και αντ΄ αυτού οι δύο δρόμοι χωρίζονται με ένα… φράγμα από ξερά χόρτα, πέτρες, βάτα, κορμούς δέντρων, αγκάθια και μπάζα, τα οποία ουδείς γνωρίζει το πώς βρέθηκαν εκεί. Οι δύο δρόμοι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενωθούν, διευκολύνοντας τους οδηγούς και τους περιπατητές, οι οποίοι τώρα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον γύρο μέσω των οδών Ευρυβιάδου και Λεωνίδου για να κινηθούν από και προς την οδό Δαμασκηνού. Κι αν στην οδό Ευρυβιάδου τα πράγματα με το οδόστρωμα είναι μια χαρά, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το στενό δρομάκι της οδού Λεωνίδου στο οποίο συνέβη πρόσφατα και ατύχημα (φορτηγό έπεσε πάνω σε φράχτη ευτυχώς χωρίς θύματα).

Ριγανόκαμπος: Ενας δρόμος με... φράγμα από μπάζα!

Το σημείο της οδού Λεωνίδου που ζητούν οι κάτοικοι να ενωθεί με την οδό Χαλκιόπης κι αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο με ξερά χόρτα και μπάζα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η πρόταση των κατοίκων της περιοχής προς τον Δήμο Πατρέων είναι διπλή: Αφενός να καθαριστεί το τέρμα της οδού Χαλκιόπης από τα μπάζα, τα αγκάθια και τα ξερόχορτα κι αφετέρου να ενωθεί ο συγκεκριμένος δρόμος με το δρομάκι της οδού Λεωνίδου. Σε ό,τι αφορά δε την τελευταία οδό, καλό θα ήταν να δοθεί μια έξτρα μέριμνα από κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου και ο δρόμος να καθαριστεί από την πυκνή βλάστηση, αλλά ταυτόχρονα να τοποθετηθούν και σχάρες στα χαντάκια προκειμένου να μην πέσει κάποιο όχημα μέσα!

Για να δούμε αν θα δώσει τη σχετική λύση η Δημοτική Αρχή, διευκολύνοντας έτσι και τους οδηγούς και τους περιπατητές, αλλά και όλους όσοι γυμνάζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ