Η «Λερναία Ύδρα» των συνθημάτων στους τοίχους: Βάφε – ξαναβάφε, μέγα πρόβλημα!

Οι κάτοικοι χαρακτήρισαν το πρόβλημα ως «Λερναία Υδρα», καθώς όσα συνθήματα και να σβήσουν από τα ισόγεια και τις πολυκατοικίες όπου μένουν, αυτά θα ξαναβγούν… διπλά και τρίδιπλα.

Λερναία Τραγική εικόνα στην οδό Καποδιστρίου

Να ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου και να βλέπεις τους τοίχους βαμμένους με συνθήματα. Να διορθώνεις τη ζημιά και να ξαναβλέπεις το σπίτι σου μετά από λίγο καιρό στα ίδια χάλια, γεμάτο με μπογιές κσι σπρέι! Πώς να μην σε πιάσει πονοκέφαλος, θυμός και απογοήτευση μαζί;

Δεν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε πιο ιδανικά όλα όσα βιώνουν οι κάτοικοι στην περιοχή μεταξύ πλατείας Υψηλών Αλωνίων και ενορίας Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν μια οριστική λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Ειδικά στις οδούς Παναχαϊκού, Γεωργίου Ολυμπίου και πιο κάτω μέχρι τη Σολωμού το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις… πανδημίας γκράφιτι!

«Είδαμε το σπίτι μας βαμμένο, διορθώσαμε τη ζημιά και τώρα θέλει πάλι βάψιμο», δήλωσε στην «Π» ο κύριος Σπύρος. «Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να στήσουμε καραούλι στα μπαλκόνια και στα πορτοπαράθυρα τα βράδια;», παρατήρησε από την πλευρά της η ΑΛ.Γ. «Εντάξει κάποιοι δεν έχουν παιδεία, αλλά μήπως θα έπρεπε και η Αστυνομία να μας φυλάει καλύτερα;», ήταν το παράπονο της Α.Β.

Τα περισσότερα συνθήματα είναι οπαδικά ή με πολιτικό περιεχόμενο, όμως υπάρχουν και μερικά εντελώς ακαταλαβίστικα γκράφιτι, τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι και άκομψα αισθητικά, αλλά και – το κυριότερο – χαραγμένα σε ξένη περιουσία χωρίς την άδεια του σπιτονοικοκύρη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές του προβλήματος!

 

Λερναία

Γκράφιτι στους τοίχους κάτω από τα παράθυρα οικίας

 

Λερναία

Κατεβαίνοντας την οδό Παναχαϊκού πέφτεις πάνω σε αυτό το θέαμα!

Λερναία

Ενα από τα πολλά μπαλκόνια που είναι γεμάτα γκράφιτι!

Λερναία

Πάρκινγκ γεμάτο μπογιές σε πιλοτή πολυκατοικίας