Εχοντας χάσει «Τ’ αυγά και τα καλάθια»!

Οι παλιότεροι, σίγουρα θα ενθυμάστε τη διαφήμιση της τηλεόρασης, τη δεκαετία του ’80, στην οποία πρωταγωνιστούσε Ελληνίδα νοικοκυρά και επέστρεφε «κεφάτη… από σούπερ μάρκετ».

Σαράντα χρόνια μετά, δεν υπάρχει η «κεφάτη» νοικοκυρά, αφού πια αγωνίζεται να επιβιώσει και σε εποχή πολλαπλών κρίσεων, αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο βγαλμένο από τους «καιρούς των παχέων αγελάδων», δηλαδή της ευημερίας.

Η Ελληνίδα νοικοκυρά επιστρέφει, αντιθέτως, κακόκεφη και προβληματισμένη, γιατί δεν πήρε σίγουρα όσα ήθελε, γιατί δεν φτάνουν τα λίγα χρήματα, ακόμα και για αγαθά (ψωμί, τυρί, γάλα) που μετατράπηκαν σε είδη πολυτελείας!

Μας λένε ότι κύμα ακρίβειας είναι απόρροια του πολέμου και της ενεργειακή κρίσης. Ομως ξεκίνησε μήνες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον πληθωρισμό από 5,1% μέχρι και 7,2%, τότε. Ο πόλεμος επιδείνωσε την κακή κατάσταση.

Μας λένε ότι οι ανατιμήσεις είναι εισαγόμενες. Και γιατί δεν είναι ίδιες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;

Η κυβέρνηση έλαβε, έγκαιρα, μέτρα για τις τιμές και τη μείωση της σχετικής φορολογίας; Γιατί η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τα ακριβότερα καύσιμα και το ακριβότερο ρεύμα.

Τώρα, το 1,1 δισ. ευρώ που δίνει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι «σταγόνα στον ωκεανό», όταν για την πανδημία διέθεσε 43 δισ. €.

Εστω και με «προεκλογικό» σκεπτικό, κινδυνεύει να «γίνει» ΣΥΡΙΖΑ, που άφησε 37 δισ. ευρώ στα διάδοχα «γαλάζια» χέρια!

Οχι μόνο για επιδόματα, αλλά για την καταπολέμηση των αιτιών που προκαλούν ακρίβεια, πληθωρισμό και… κερδοσκοπία!

Αλλιώς, η νοικοκυρά του ‘22 θα μείνει με άδειο «καλάθι», όχι έχοντας χάσει το «κέφι» της νοικοκυράς του ΄80, αλλά έχοντας χάσει «τ’ αυγά και τα καλάθια»!