Τοξοβολία: Αλεξόπουλου και Μούκας αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτός από την οργανωτική επιτυχία που είχαν οι αγώνες τοξοβολίας που έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Πάτρα, σημειωθήκαν και αρκετές διακρίσεις αθλητών της πόλης και αυτό δείχνει κάτι για τη δυναμική του αθλήματος.

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Triangle Archery Challenge ήταν ένας καινοτόμος αγώνας που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο αγώνας ξεκίνησε με την 1η  φάση στην Αθήνα, την 2η  φάση τον Ιούλιο στη Φλώρινα και έκλεισε με την τελική φάση στην Πάτρα. Στον αγώνα είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι 8 αθλητές με τις υψηλότερες επιδόσεις  ανδρών γυναικών Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου.

 

Ανάμεσα τους ήταν και δύο αθλητές του ΑΟΠ Ερμςή, η Αναστασία Αλεξόπουλου και ο Σπύρος Μούκας οι οποίοι ξεχώρισαν και διακρίθηκαν. Η Αλεξοπούλου μετά τους βαθμούς που συγκέντρωσε σε Φλώρινα και Αθήνα, διατήρησε την υψηλή της βαθμολογία και στην Πάτρα όπου κατέκτησε την 3η θέση. Με τους συνολικούς βαθμούς ανακηρύχθηκε η μεγάλη νικήτρια του triangle archery challenge κερδίζοντας τον τίτλο και ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο.

 

Να σημειωθεί ότι η Αλεξοπούλου είναι μόλις 14 ετών, αγωνίζεται το τελευταίο χρόνο στη κατηγορία γυναικών και έχει μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Το προηγούμενο καλοκαίρι κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στις κορασίδες και κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας 2022 κλειστού χώρου ενώ έχει κερδίσει την θέση της στην προεθνική ομάδα νεανίδων.

Αντίστοιχα ο Σπύρος Μούκας είναι 30 ετών και σε μικρό χρονικό διάστημα μπόρεσε να εδραιωθεί στο χώρο απέναντι σε αθλητές με μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αντίστοιχη πορεία για αυτόν που συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς σε Φλώρινα-Αθήνα και μαζί με την 3η θέση στην Πάτρα, κατέκτησε την 1η θέση με αποτέλεσμα να πάρει και  αυτός ένα συμβολικό οικονομικό έπαθλο. Ο Μούκας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλους τους αγώνες κόντρα στα μεγάλα ονόματα του χώρου και ανήκει και αυτός στην προεθνική ομάδα.

 

Οι Αλεξόπουλου και Μούκας αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και  αν συνεχίσουν να δουλεύουν είναι σίγουρο πως θα δούμε περισσότερα  πράγματα. Να πούμε επίσης ότι αμφότεροι έχουν προπονητή, τον Μάνθο Στρεμμένο ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στον ΑΟΠ Ερμή.

Π.Κ.