Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον… άδειασε η Ιωάννα Φωκά αναρτώντας φωτογραφία του παππού της που διαψεύδει τον δικηγόρο και γράφοντας: «Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς».

Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τη δική της απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη έδωσε η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά, αφότου ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως ο χαιρετισμός του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ίδιος με τον χαιρετισμό του παππού της.

«Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς» έγραψε η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά στην ανάρτησή της στο Facebook, όπου ανέβασε μια φωτογραφία του παππού της να χαιρετά τα πλήθη.

Η Φωκά ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο τη φωτογραφία ως απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ιωάννη Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για «αυνάνες της Αριστεράς».

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είχε πει ο δικηγόρος ενώπιον του δικαστηρίου.

Η εγγονή του πάντως επισήμανε πως, ακόμα κι αν οι υπόλοιποι δίπλα στον Μεταξά χαιρετούσαν ναζιστικά, ο ίδιος δεν έχει απαθαναστεί να κάνει τέτοιο χαιρετισμό.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ