Κοζάνη: Στα μοβ τα χωράφια της – Το μάζεμα ενός «θησαυρού» – Τα άνθη του κρόκου

Η παραγωγή του κρόκου, που φύεται στη Κοζάνη, είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ενώ, όπως συνήθως, οι διαθέσιμες ποσότητες, πριν καν συλλεχθούν, έχουν προπωληθεί.

Κοζάνη: Στα μοβ τα χωράφια της - Το μάζεμα ενός «θησαυρού» - Τα άνθη του κρόκου

Μαγνητίζουν τα μοναδικά μοβ λουλούδια του κρόκου στα χωράφια των χωριών της Κοζάνης. Αυτή είναι η περίοδος συγκομιδής του «θησαυρού» της περιοχής, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και, αυτές τις μέρες, εκατοντάδες καλλιεργητές με τις οικογένειές τους, βρίσκονται σκυμμένοι στα χωράφια, μαζεύοντας ένα – ένα τα πανέμορφα, μοβ λουλούδια.

Η παραγωγή του κρόκου, που φύεται αποκλειστικά στην περιοχή, είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ενώ, όπως συνήθως, οι διαθέσιμες ποσότητες, πριν καν συλλεχθούν, έχουν προπωληθεί.

Για την Κίνα ταξιδεύει ο κρόκος Κοζάνης

Στον Κρόκο, την Αγία Παρασκευή, την Καισαρεία, την Άνω και Κάτω Κώμη, την Πλατανιά Βοϊου, αλλά και τις ορεινές κοινότητες, όπως στο Τριγωνικό και το Τρανόβαλτο Κοζάνης, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν κάθε άλλη δραστηριότητα και αφιερώνονται οικογενειακώς στη συλλογή των λουλουδιών καθώς αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πολύ μέσα σε 15 ημέρες, όσο, δηλαδή, διαρκεί η συνολική ανθοφορία των λουλουδιών σε κάθε βολβό.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ