Ο φαύλος κύκλος που δαγκώνει ανεξελεγκτος

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ιδιαίτερο ζήτημα με τα αδέσποτα σκυλιά, μέχρι που το αποκτήσαμε ως πόλη, δημιουργώντας το μόνοι μας: Καταφέραμε- περί αυτού πρόκειται- να κλείσει ο σταθμός μέριμνας που προσέφερε στέγη και λύση, και η κατάσταση δεν ήθελε καιρό για να ξεφύγει.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ έκλεισε για λόγους τυπικούς, με τη συνδρομή της ανελαστικότητας της γραφειοκρατίας, η οποία προτίμησε να γεμίσουν περιοχές της πόλης με κυνηγημένα και αγριεμένα ζώα, παρά να παρακαμφθεί μια τυπική ανακολουθία. Και ποιος να τη μεμφθεί; Η γραφειοκρατία εξ ορισμού σκέπτεται και αποφασίζει γραφειοκρατικά, και παίρνει το πάνω χέρι όταν απουσιάζει η πολιτική αποφασιστικότητα.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τουλάχιστον πέντε χρόνια από τότε που μέρος της Πανεπιστημιούπολης βρέθηκε σε ημιάγρια κατάσταση εξαιτίας αγέλης εναλλασσόμενων σκύλων. Από τότε το Πανεπιστήμιο καλεί τον Δήμο να παρέμβει, ως αρμόδιος, αλλά ο Δήμος δεν παρεμβαίνει γιατί το πρόβλημα τον ξεπερνάει, δεδομένου ότι η νομοθεσία, ακόμα και αν τα ζώα μαζευτούν και «εκπαιδευθούν», θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο στο οποίο συναγελάζονταν.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ. Μόνο που ο φαύλος κύκλος δαγκώνει και τρομοκρατεί. Και η πόλη κατέβασε τα χέρια. Απλά προσέχετε όταν πλησιάζετε στο Πανεπιστήμιο. Αλλη λύση δεν σας προτείνει κανείς. Ούτε και φταίει κανείς, αλίμονο. Και πρωτίστως όχι ο Δήμος.

Το Σπορ Των Φανατικων

ΔΕΝ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ κανέναν αυτή η αντιπαράθεση που σοβεί μεταξύ των μεγάλων κομμάτων και των υποστηρικτών τους, επίσημων και άτυπων, γύρω από το ερώτημα σε ποιον πολιτικό χώρο απαντώνται οι περισσότεροι σεξουαλικοί εγκληματίες και απατεώνες. Η συζήτηση αυτή είναι χαμηλής στάθμης, προορίζεται μόνο για φανατικούς και αστοιχείωτους, και δυσφημεί τα κόμματα και τη δημοκρατία. Ανεξαρτήτως ποιος ήρξατο χειρών αδίκων -στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε μνήμη- αυτό το πινγκ-πονγκ πρέπει να σταματήσει.